LeaseVergelijker.nl Benzine lease aanbiedingen

Benzine lease aanbiedingen

Op LeaseVergelijker vindt je goedkope lease aanbiedingen voor benzineauto's van alle bekende merken van leasemaatschappijen uit heel Nederland.

Bekijk alle aanbiedingen
Toegekend door Kiyoh
Benzine Lease
Bekijk alle aanbiedingen
  • Populaire aanbiedingen
  • Op leaseprijs
  • Populaire merken
  • Meer informatie

Bekijk onze huidige benzine lease highlights.

Selecteer je maximum leaseprijs

Selecteer je gewenste leaseprijs en bekijk de aanbiedingen die bij je budget passen.

Benzine lease aanbiedingen van populaire merken

Welk merk je ook zoekt, op LeaseVergelijker vind je voor alle merken en modellen de leaseauto die bij je past.

De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief

Een benzinemotor leasen – dit zijn de voordelen van een voertuig met een benzinemotor

Al heel vroeg in de geschiedenis van de auto zagen vindingrijke uitvinders de voordelen in van een motor die wordt aangedreven door spiritus of benzine. Vooral Nikolaus August Otto, die oorspronkelijk zijn brood verdiende als handelsreiziger, leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de benzinemotor. Moderne benzinemotoren zijn nog steeds gebaseerd op veel van de principes van de naar zijn uitvinder genoemde Otto-motor. Hoewel moderne benzinemotoren weinig gemeen hebben met de eerste viertaktmotor die Otto in de jaren 1870 bouwde, zijn ze toch gebaseerd op een aantal fundamentele ideeën. Tot op de dag van vandaag behoren benzinemotoren tot de meest verspreide aandrijfsystemen in de autotechniek. De motor dankt deze positie niet in de laatste plaats aan zijn vele voordelen.

Moderne benzinemotoren scoren met hoog rendement

Benzinemotoren zijn gedurende hun lange geschiedenis voortdurend ontwikkeld en geoptimaliseerd. Zij hebben in het verleden hun waarde bewezen en zijn vandaag de dag zeer betrouwbaar. Het verbruik en dus ook de uitstoot van schadelijke stoffen zijn in de loop der tijd aanzienlijk verminderd. De moderne benzinemotoren van vandaag hebben aanzienlijk minder brandstof nodig dan enkele jaren geleden, ondanks hun hogere vermogen. Innovatieve systemen voor de zuivering van uitlaatgassen maken van de benzinemotor een bijzonder schone technologie, vooral wat de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden betreft. In tegenstelling tot andere verbrandingsmotoren zijn moderne benzinemotoren daarom nooit bedreigd door rijverboden in zwaar vervuilde binnensteden.

skoda-octavia-voor

De benzineversie van de Skoda Octavia is bijzonder populair bij Nederlandse huurders.

Bovendien kunnen benzinemotoren ook in kleinere voertuigen hun ontwerpvoordelen benutten. Om een krachtig vermogen te genereren, heeft een benzinemotor een aanzienlijk kleinere cilinderinhoud nodig dan een vergelijkbare diesel. Het gebruik van turbo’s, compressoren en geoptimaliseerde directe injectie heeft de algemene tendens naar downsizing, d.w.z. de verkleining van de cilinderinhoud, sterk bevorderd. Zelfs in grotere voertuigen worden tegenwoordig relatief kleine motoren met weinig cilinderinhoud gebruikt, zonder dat het vermogen afneemt.

Benzinemotoren zijn over het algemeen goedkoper dan dieselvoertuigen – en niet alleen in termen van aankoopprijs.

Dit voordeel is ook merkbaar in de motorrijtuigenbelasting, die deels wordt berekend op basis van de cilinderinhoud. In combinatie met andere factoren is de jaarlijks te betalen belasting voor benzineauto’s dan ook meestal aanzienlijk lager dan voor dieselauto’s.

In veel gevallen scoren voertuigen met een benzinemotor ook goed op andere kostenfactoren. In de regel zijn benzineauto’s goedkoper in aanschaf dan vergelijkbare dieselmodellen. Dit komt natuurlijk ook tot uiting in lagere maandelijkse leasetarieven. In de regel zijn ook de verzekeringspremies voor auto’s met benzinemotor lager dan die voor modellen met compressieontsteking. Bovendien zijn de onderhoudsintervallen voor veel auto’s met benzinemotor ruimer.

cupra-ateca-voor

Puur rijplezier dankzij 300 pk: de Cupra Ateca is alleen verkrijgbaar als model met benzinemotor.

Al deze aspecten samen maken dat autobezitters die niet permanent met hun auto onderweg zijn, niet alleen profiteren van de lagere aanschafprijs, maar ook van lagere onderhoudskosten. Alleen frequente bestuurders met een hoog aantal kilometers per jaar kunnen deze voordelen compenseren of in sommige gevallen zelfs ongedaan maken door het lagere verbruik en de lagere brandstofprijzen voor diesel. Naast de economische voordelen maken benzinemotoren ook indruk door hun goede compatibiliteit met andere aandrijfsystemen. Zo werken bij de meeste moderne hybride voertuigen een benzinemotor en een elektromotor samen.

Hoe vind je een auto met benzinemotor tegen bijzonder aantrekkelijke leasetarieven?

Met uitzondering van merken die zich uitsluitend op e-mobiliteit richten, hebben bijna alle merk voertuigen met benzinemotor in hun gamma, zodat de keuze zeer ruim is. Op LeaseVergelijker.nl presenteren onze partnerleasemaatschappijen uit heel Nederland je een breed scala aan merken en modellen die je tegen aantrekkelijke tarieven kunt leasen.

Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor particulieren biedt autolease interessante voordelen. De looptijd van het contract als het aantal kilometers zijn individueel naar wens in te vullen, profiteer je ook van bijzonder lage maandelijkse termijnen. Als koopjesjager moet je zeker een kijkje nemen op onze deals pagina. Daar vind je actuele aanbiedingen tegen buitengewoon aantrekkelijke voorwaarden.

De op LeaseVergelijker.nl aangeboden voertuigen vallen uitsluitend onder operational lease, waarbij het restwaarderisico door de leasemaatschappij of de aanbieder wordt gedragen. Zo wordt het leasen van jouw droomauto een bijzonder veilige en berekenbare aangelegenheid. Begin vandaag nog met de leasevergelijking en verzeker je van jouw volgende auto tegen top leasetarieven!

Bekijk nu benzine lease aanbiedingen!

FAQ - Veelgestelde vragen

Welke voordelen bieden auto's met een benzinemotor?

Benzinemotoren scoren vooral punten met de volgende voordelen:

  • Benzineauto's zijn vaak goedkoper in aanschaf dan dieselauto's. Bovendien zijn de autobelastingen en verzekeringspremies meestal lager.
  • Benzinevoertuigen worden niet getroffen door een eventueel rijverbod.
  • Benzinemotoren hebben veel minder cilinderinhoud nodig om een krachtig vermogen te produceren, wat een groot voordeel is, vooral voor kleine voertuigen.

Welke benzinemotoren zijn vooral in trek als leaseauto?

Wat is populairder: diesel of benzine?

Benzine lease aanbiedingen
Zoek nu je benzine leaseauto op LeaseVergelijker
Zoek nu je leaseauto Bekijk alle benzine lease aanbiedingen
De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief