Leasevergelijker.nl Blog
privatelease auto in het buitenland

Private lease auto buitenland

Met je private lease auto op vakantie naar het buitenland. Hoe werkt dat?

Voordat je het door hebt is de zomervakantie alweer begonnen en iedereen heeft er inmiddels wel behoefte aan om lekker op vakantie te gaan. Het liefst naar het buitenland natuurlijk. Op vakantie met je eigen auto is ieder jaar weer populair, maar hoe zit het nou als je met een private lease auto op vakantie wil gaan?

Het maakt niet uit of je naar België, Duitsland, Zuid-Frankrijk of Spanje gaat. Als je met je private lease auto de grens overgaat dan zijn er toch wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In de eerste instantie om dat de verkeersregels per land kunnen verschillen, maar er zijn ook wat dingen waar je op moet letten als je met je leaseauto op vakantie naar het buitenland gaat.

Op vakantie naar het buitenland met je private lease auto

In 2020 waren de autovakanties al immens populair. Er wordt verwacht dat dit jaar niet heel anders gaat lopen. Tenslotte is met de auto op vakantie gaan relaxt. Je hebt de tijd aan jezelf, kan eventueel kiezen voor een overnachting onderweg, genieten van elkaars gezelschap en zelf bepalen hoeveel bagage je mee op reis neemt. Je mag met je private leaseauto de grens over, maar het is wel belangrijk dat je goed voorbereid bent. Tenslotte wil je de vakantie en reis zo ontspannen mogelijk houden. Als je weet waar je op moet letten gaat dit ook zeker lukken.

De verzekering

Je leaseauto niet vanzelfsprekend in ieder land verzekerd. Wil je weten of je private lease auto verzekerd is in het land van bestemming? Dan kan je dit vinden op de groene kaart in je auto. Het kan ook zo zijn dat je een land moet doorkruisen die je niet op de groene kaart kan vinden. In dit geval is je auto daar niet verzekerd en moet je een andere route nemen om dit land niet te hoeven doorkruisen.

Caravan of aanhangwagen

Niet iedere lease auto mag en kan een caravan of aanhanger trekken. Is de private leaseauto geschikt om een aanhanger of caravan mee te nemen naar het buitenland? Vraag dan eerst een aparte groene kaart aan bij de leasemaatschappij.

Autopech met je private lease auto in het buitenland

Je hoopt natuurlijk van niet, maar het kan altijd gebeuren dat je autopech krijgt als je met je private lease auto in het buitenland bent. In dit geval moet je eerst contact opnemen met je leasemaatschappij. Deze moet toestemming geven voor een eventuele reparatie. Het kan echter wel zo zijn dat je de kosten moet voorschieten. Dit moet je ook goed overleggen. De factuur van de reparatie moet op naam van de leasemaatschappij zijn gesteld. Het voorgeschoten geld wordt dan weer netjes door de maatschappij terugbetaald. Let op: het is niet gebruikelijk dat vervangend vervoer in het buitenland is opgenomen in je leasecontract. Je kan bij sommige leasemaatschappijen, tegen een meerprijs, extra vervangend vervoer laten opnemen in het contract. Als je vaak op vakantie gaat naar het buitenland, dan is dit zeker interessant om te overwegen.

Verkeersregels in het buitenland

Ook met een private lease auto heb je jezelf natuurlijk gewoon aan de verkeersregels in het buitenland te houden. Dit kan per land verschillen. Zo mag je in Frankrijk en Spanje bijvoorbeeld niet met slippers autorijden. Je krijgt in dit geval een boete van 80 (Spanje) of 90 euro (Frankrijk). In sommige landen zijn bepaalde veiligheidsproducten verplicht. Denk aan een verbandtrommel, brandblusser, gevarendriehoek en veiligheidshesje. Deze dienen ten alle tijden in de auto aanwezig te zijn. Lees jezelf dus altijd in over de verkeersregels van het land waar je naartoe gaat en de landen waar je doorheen trekt. Zo kost je vakantie niet meer dan nodig is.

Grote private lease auto voor op vakantie

Je kan bij sommige leasemaatschappijen tijdelijk een grotere auto ‘lenen’ om mee op vakantie te gaan. Dit is heel handig als je normaliter een kleiner model in je bezit hebt en toch alle bagage mee wil kunnen nemen. Het is daarnaast ook gewoon prettig om er iets ruimer en comfortabeler bij te zitten tijdens je reis. Wil gebruik maken van deze service, dan betaal je maandelijks een bedrag boven op het oorspronkelijke leasebedrag. Toch is het uiteindelijk een stuk goedkoper dan een auto huren voor tijdens je vakantie. Informeer bij je leasemaatschappij of deze de service aanbiedt. Ook dit is (zeker als je vaker op vakantie gaat naar het buitenland) interessant om naar te kijken.

Vergeet de auto niet na te kijken

Dit geldt voor wanneer je op vakantie gaat met je eigen auto, maar natuurlijk ook voor wanneer je met je private lease auto naar het buitenland vertrekt. Kijk je auto altijd na. Controleer de bandenspanning, ruitenwisser- en koelvloeistof, het oliepeil en werkt alles in de auto nog zoals het hoort te werken? Het is niet de bedoeling dat in het buitenland met pech komt te staan. Zeker niet met iets wat te voorkomen is door middel van een simpele check voor vertrek. Loop de auto dus altijd goed na. Eventuele reparaties kan je op dat moment nog in Nederland laten uitvoeren. Mocht dit nodig zijn, natuurlijk.

Janet Jones
Nach oben