Kan ik mijn leasecontract verlengen?

Kan ik het private leasecontract verlengen?

Ook weer zoiets wat kan gebeuren: je private leasecontract verloopt, maar je bent in de tussentijd zo gesteld geraakt op de auto dat je het private leasecontract wil verlengen. Het kan daarnaast ook zo zijn dat je private leaseauto wil kopen. Is dit mogelijk en hoe pak je dit aan? 

Je kan niet zonder overleg met de leasemaatschappij het private leasecontract verlengen. Als de afgesproken looptijd eindigt, lever je de auto in. Dit moet je uiterlijk doen op de laatste werkdag binnen de leaseperiode. Houd dit zelf goed in de gaten, want je kan zelfs een boete krijgen als je de leaseauto na de contractperiode nog in je bezit hebt. Het is niet zo dat je contract stilzwijgend wordt verlengd. Hier moet je echt wel duidelijke afspraken over maken,

Auto overkopen 

De leasemaatschappij kan je een aanbieding doen om de auto te kopen. Uiteraard mag je hier gebruik van maken. Dit is eventueel een goed alternatief als je jouw private leasecontract niet wil verlengen. Overleg goed met de leasemaatschappij wat er komt kijken bij de koop van jouw leaseauto. Welke zaken neem je met de auto over, hoe betaal je, hoe zet je de auto op jouw naam, waar en wanneer wordt de auto beoordeeld voordat je deze koopt? Allemaal vragen om goed over na te denken. Ga met je vragen en twijfels om de tafel zitten met je leasemaatschappij voor de nodige duidelijkheid. 

Nieuwe leaseauto of private leasecontract verlengen? 

Uiteraard is het mogelijk om aan het einde van de leasetermijn voor een nieuwe lease auto te kiezen. Je kiest er dan niet voor om het huidige private leasecontract te verlengen, maar tekent een nieuw contract met nieuwe voorwaarden. Spreek met de leasemaatschappij af hoe het omwisselen werkt. Voordat de nieuwe leaseauto beschikbaar is, moet je misschien nog een tijd overbruggen. Vraag de leasemaatschappij wat zij hierin kan betekenen. Zo kom je niet zomaar zonder auto te zitten.