ALD Automotive is een proef gestart met de Auto Zelfscan app van AVN Remarketing (Autoinspectie.nl). De Auto Zelfscan app is ontwikkeld om het proces aan het einde van een leasecontract te vereenvoudigen en inzichtelijker te maken. De leaserijder doet namelijk zelf zijn auto-inspectie en krijgt zo een beter inzicht in de staat van de auto. Hierdoor weten zij direct wat de mogelijke financiële consequenties zijn. De pilot is gestart met 50 leaserijders van ALD Automotive.

Door deze nieuwe manier van inspecteren wilt ALD Automotive leaserijders meer transparantie bieden. Frank Alofs, Operations Director bij ALD Automotive licht dit toe: “Vaak wordt de auto achtergelaten bij de dealer en is het verdere traject van afhandeling en inname niet duidelijk. Je kunt bij de inspectie aanwezig zijn, maar dat is niet voor iedere leaserijder mogelijk. De pre-inspectie met de zelfscan maakt deze informatie voor de leaserijder vooraf inzichtelijk en hierdoor zul je dus minder snel voor verrassingen komen te staan”.

 

Interessant voor private lease

ALD Automotive richt zich met de proef in eerste instantie op private leaserijders, omdat er juist bij deze groep veel vragen zijn over de inlevering. De applicatie is eenvoudig in het gebruik en een volledige inspectie neemt 10 tot 15 minuten in beslag. De leaserijder maakt vanuit meerdere hoeken met zijn mobiele telefoon foto’s van de auto (interieur en exterieur). Met behulp van voorbeeldfoto’s van soorten schade kan direct bepaald worden of een schade acceptabel is en de leaserijder krijgt zelfs een indicatie van het eigen risico.

 

Transparant en efficiënt

Alofs: “Digitalisering van diensten staat hoog op de agenda. We zijn doorlopend op zoek naar oplossingen die de klant ontzorgen. We willen het gebruik van een leaseauto van begin tot eind zo transparant en klantvriendelijk mogelijk inrichten voor de leaserijder.

 

Over ALD Automotive

ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. De organisatie staat vooraan op het gebied van productontwikkeling, marktonderzoek en innovatie. Met ruim 1,5 miljoen voertuigen en 6.300 werknemers in 43 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd. In 2016 en 2017 is ALD Automotive gekroond tot beste leasemaatschappij van Nederland.

 

Bekijk het private lease aanbod

Deel dit artikel op social media: