Wanneer u toe bent aan een nieuwe auto, komt onvermijdelijk de vraag ‘zelf aanschaffen of private lease’ langs. Het keuzeaanbod van aanbieders van private lease wordt steeds groter. Fijn voor de 55-plusser, die zo zijn eigen eisen aan een auto stelt.

Tot voor kort was het aanbod in private leaseauto’s nog tamelijk beperkt. Maar dat is veranderd: er worden steeds meer merken, modellen en uitvoeringen aangeboden en ook qua kleuren en opties valt er genoeg te kiezen. In het aanbod zijn alle populaire auto’s wel terug te vinden. Inclusief het model dat het vooral onder 55-plussers bijzonder goed doet…

 

Stadsauto mét…

Elk jaar komt de belangenvereniging AutoRAI met de meest actuele verkoopcijfers uit de autobranche. Steevast stond het ‘stadsautootje’ bovenaan de ranglijst, maar nu heeft dit model dan toch eindelijk plaats moeten maken voor iets anders: de stadsauto mét hoge instap. Deze stadsauto vermomd als SUV is de absolute verkooptopper. En, niet verrassend misschien, het zijn vooral 55-plussers die vallen voor de combinatie compact en comfortabel.

 

Soepel en overzichtelijk

Modellen uit deze range – door de autobranche ‘lower utility’ genoemd – hebben gemiddeld een instap die 10 tot 15 centimeter hoger is dan een standaardauto. Precies dat verklaart de enorme populariteit onder 55-plussers. De hogere instap zorgt er namelijk voor dat u zich niet in allerlei rare bochten hoeft te wringen om in- en uit te stappen. Want ja, dat gedroomde sportautootje is dan wel hartstikke mooi om mee rond te rijden, maar op een bepaald moment moet u er ook weer uit. En laten we eerlijk zijn: de gemiddelde 55-plusser is nu eenmaal niet meer zo soepel als op zijn twintigste. Daar komt dan nog bij dat die hogere zit de bestuurder een beter overzicht over het verkeer biedt.

 

Ook in private lease

De populariteit van de hogere modellen als de Renault Captur, de Volkswagen Tiguan en de Nissan Qashqai is ook terug te zien in het aanbod van private leasemaatschappijen. Grote leasemaatschappijen als JustLease, Leaseplan of Athlon bieden allemaal dit type modellen in verschillende uitvoeringen en kleuren aan.

 

Renault Captur vergelijken Nissan Qashqai vergelijken

 

Deel dit artikel op social media: