Dé Tesla-killer zou wel eens van Britse bodem kunnen komen. Vanaf deze zomer rijd je in de luxe elektrische crossover SUV Jaguar I-PACE. Daarmee troeft de fabrikant zo ongeveer al haar concurrenten af. In dit artikel lees je waarom de I-PACE zulke hoge ogen gooit en hoe je hier als zakelijke leaserijder handig (financieel) van kunt profiteren.

 

Sportief elektrisch rijden

De specs van deze elektrische krachtpatser zijn prima in orde. Dankzij de vierwielaandrijving van beide elektrische motoren zit je binnen 5 seconden op de honderd. Het topvermogen zit dan ook op de 400 pk.

 

Opladen in ruim een half uur

Het bereik van de Jaguar I-PACE is ook prima voor een elektrische auto: bijna 500 kilometer op een volledig opgeladen batterij. Bovendien hoeft dat opladen niet lang te duren. Al binnen 40 minuten op de snellader zit je op een accucapaciteit van 80% procent.

 

Prachtig design en voldoende ruimte

Zoals we gewend zijn van Jaguar is het design elegant en verfijnd. Nog mooier wordt het met extra’s zoals een panoramadak (à € 1300) of luxueuze lederen bekleding (à € 2300). Zowel de kofferbak als achterbank bieden voldoende ruimte voor respectievelijk bagage en passagiers.

 

State-of-the-art technologie

Met deze Jaguar merk je echt dat je in een smartcar rijdt. Met kunstmatige intelligentie houdt de auto rekening met wie er achter het stuur zit (en welke stoelinstellingen bijvoorbeeld ideaal zijn voor deze persoon), wat de weersomstandigheden zijn en hoe het verkeer is.

Het entertainmentsysteem bedien je met de spraakassistent Amazon Alexa Skill. En natuurlijk is er de app op je smartphone waarmee je altijd in verbinding staat met je Jaguar I-PACE.

 

Prijsverschil bijtelling Jaguar I-Pace en Audi e-tron

Met de introductie deze zomer troeft Jaguar belangrijke concurrenten zoals Audi (e-tron) en Tesla (Model 3) af. Zij kunnen pas vanaf 2019 leveren. Waarom maakt dit financieel zo’n groot verschil?

Zoals we al eerder schreven gaat de fiscale bijtelling voor luxe leasemodellen vanaf 2019 flink omhoog. Over de meerwaarde boven de € 50.000 betaal je dan in plaats van 4% maar liefst 22% bijtelling.

Wat betekent dit in de praktijk? Stel je voor:

  • Je sluit in 2018 een 4-jarig leasecontract af voor de Jaguar I-Pace.
  • Je buurman in 2019 een 4-jarig contract voor de Audi e-Tron.

 

De overige omstandigheden zijn gelijk (cataloguswaarde met extra’s € 100.000, schijf inkomstenbelasting 40.8%, eigen bijdrage per maand € 300)

(Lees hier hoe je zelf je bijtelling kunt berekenen)

Je buurman betaalt dan een maandelijks bedrag van € 620 aan bijtelling, zelf betaal je maar € 314 bijtelling, een verschil van bijna 100 procent!

 

Vergelijk de Jaguar I-Pace

Deel dit artikel op social media: