Wat doe je met je oude auto als je een private leasecontract afsluit? Ga je hem zelf verkopen, geef je ‘m aan familie of vrienden, of wil je je oude auto inruilen bij de leasemaatschappij? Is dat laatste een voordelige optie? Wat zijn precies de voorwaarden? In dit artikel gaan we er dieper op in.

 

Waarom je oude auto inruilen voor een private lease?

Een oude auto helemaal ‘oprijden’ kan goedkoper zijn dan een andere auto kopen of een private leasecontract afsluiten. Maar een zekere optie is het niet. Misschien kom je voor hoge onverwachte reparatiekosten te staan. Bovendien rijdt een mooie nieuwe private leaseauto natuurlijk een stuk lekkerder dan een inmiddels versleten model.

 

Hoe het inruilen/verkopen van een oude auto werkt

Leasemaatschappijen willen natuurlijk graag dat je een contract bij ze afsluit. Daarom zullen ze je in de regel ook helpen bij het verkopen of inruilen van je oude auto. In de regel werkt dat als volgt:

  • Vul online het kenteken in.
  • Vul online de kilometerstand in.

Vaak krijg je dan al binnen korte tijd een indicatie hoe hoog de inruilwaarde ongeveer gaat zijn. Voor een precieze taxatie zul je je auto toch echt bij de leasemaatschappij of partner langs moeten brengen.

Je kunt het bedrag zowel verrekenen met je maandelijkse leasekosten als in zijn geheel op je bankrekening laten storten. Uiteraard is de geboden inruilprijs alleen van toepassing als je ook echt een private leasecontract bij de betreffende maatschappij afsluit.

 

Wat is de waarde van je oude auto?

De leasemaatschappij geeft je meestal een goede prijs voor je oude auto. Door te veel af te wijken van de marktwaarde zou je immers naar de concurrent kunnen overstappen. Toch kan het geen kwaad om bij meerdere partijen een offerte aan te vragen.

Ook kun je op een site als autotrack.nl eens kijken wat vergelijkbare modellen doen. Waarschijnlijk zijn de prijzen daar iets hoger. Bedenk wel dat zelf verkopen meer moeite kost en je eerder kans loopt om een tijdje  met twee of juist helemaal geen auto’s te zitten.

 

Auto inruilen bij een bekende leasemaatschappij

Bij de bekende leasemaatschappijen heb je in de regel de mogelijkheid om je je oude auto in te ruilen of te verkopen.

We zetten de belangrijkste op een rijtje:

  • Alphabet Private Lease is een partnerschap aangegaan met 247auto.nl waar je je auto kunt verkopen.
  • Bij Leaseplan kun je op de website direct de taxatiewaarde berekenen. Hiervoor moet je vier stappen doorlopen waarbij je meer over (de staat van) je oude auto vertelt. Het bod is gegarandeerd tenzij er grote afwijkingen worden aangetroffen.
  • Ook Athlon Private Lease kent een vergelijkbaar stappenplan.
Deel dit artikel op social media: