‘De privateleasemarkt blijft maar groeien’ kopte BNR eind vorig jaar nog. Er is in Nederland een enorme vraag naar aantrekkelijke private leasecontracten. Maar soms zijn ze nog te veel gebaseerd op de behoeften van zakelijke rijders. Om daar verandering in te brengen hebben verschillende leasemaatschappijen private flexlease geïntroduceerd. Hier lees je wat dat precies is en wat je eraan hebt.

 

Behoefte aan flexibel leasen

Consumenten willen graag voor een vast bedrag per maand in een splinternieuwe auto rijden. Maar beperkingen voor het maximaal aantal kilometers per jaar (of anders een boete!) of een minimum contractduur (vaak vier jaar) schrikken af. Daarom hebben een aantal leasemaatschappijen sinds kort private flexlease geïntroduceerd: contracten die na een jaar maandelijks kunnen worden opgezegd.

Ook bieden maatschappijen met private flexlease opties voor wie ieder jaar een ander kleurtje wil rijden, of een ander aantal kilometers.

Zoals bij alle privé leaseovereenkomsten zijn kosten voor onderhoud, reparaties en belastingen al bij het maandelijkse bedrag inbegrepen.

 

Voordelen van private flexlease

Het grootste voordeel van private flexlease is natuurlijk meer flexibiliteit. Ook als je van baan of woonplaats verandert, hoef je je geen zorgen meer te maken over een doorlopend leasecontract.

 

Nadelen van private flexlease

Private flexlease is niet de allervoordeligste optie. Weet je al vrij zeker dat je de komende 4 jaar dezelfde auto en min of meer hetzelfde aantal kilometers gaat rijden? Dan ben je met een traditioneel 4-jarig leasecontract ongetwijfeld goedkoper uit.

 

Conclusie: interessante nieuwe optie

Onder andere Toyota biedt deze nieuwe vorm van flexibel leasen aan om aan de wensen van de klant tegemoet te komen. Daarmee is het een interessante toevoeging aan de steeds verder uitbreidende private leasemarkt. Wil je zelf op zoek naar een voordelige aanbieding? Dan kun je op het onafhankelijke platform Leasevergelijker zelf uitvinden welke privélease het beste bij je wensen past.

Deel dit artikel op social media: