Veelgestelde vragen

Op deze pagina hebben wij voor u de veelgestelde vragen van onze bezoekers overzichtelijk bij elkaar gevoegd.
Staat uw vraag er niet bij of heeft u ergens anders een vraag over? Neem dan contact met ons op via onderstaand button.

Neem contact met ons op
Voorwaarden
 

Wat zijn de voorwaarden voor het krijgen van een leasecontract?

Allereerst moet je een positieve BKR registratie hebben. Je moet een vast inkomen hebben en dat ook kunnen aantonen. Daarnaast kan het zijn dat leasemaatschappijen een minimale en maximale leeftijd hebben voor het aangaan van een leasecontract. En ook hebben leasemaatschappijen verschillende eisen.

 

Is het mogelijk om te leasen als je een uitkering hebt?

Dit is afhankelijk van de aanbieder. Wij adviseren je een offerte aan te vragen bij een aanbieder die een auto heeft dat bij je past. Een offerte aanvraag is altijd vrijblijvend.

 

Waarom is er een minimale en maximale leeftijd bij een leasecontract?

Leasemaatschappijen kunnen een minimale en maximale leeftijdseis stellen voor het aangaan van een leasecontract. Echter verschilt dit per leasemaatschappij.

 

Is het mogelijk om een auto te leasen voor taxi gebruik?

Taxi vaak niet, ligt er sterk aan hoeveel kilometers je denkt te maken per jaar. Daarom doen de meeste leasemaatschappijen niet aan het leasen van taxi's.

 

Kun je een auto leasen voor een (sport) club?

Als de desbetreffende club het leasecontract zelf aangaat, is dit zeker mogelijk.

 

Is het mogelijk om als buitenlander een auto huren?

In principe is het niet mogelijk, tenzij je een geldig Nederlands paspoort hebt. Als je bijvoorbeeld een internationaal paspoort hebt, moet je dit eerst omzetten naar een Nederlands paspoort, dan pas mag je een auto huren in Nederland.


LeaseVergelijker
 

Hoe weet ik dat LeaseVergelijker onafhankelijk is?

Leasevergelijker is een initiatief van LeaseTrader, sinds 2002 een onafhankelijke online marktplaats voor leaseauto’s. Er zijn geen bindingen met enige leasemaatschappij. De bezoeker op LeaseVergelijker bepaalt zelf zijn keuze op basis van voorwaarden en leaseprijs. Een leasemaatschappij heeft géén enkele invloed op hun positie in de zoekresultaten.

 

Waarom LeaseVergelijker?

Voor veel klanten is het uitzoeken van een leaseauto een tijdrovende en lastige bezigheid door de vele onduidelijke en soms niet getoonde voorwaarden. In de praktijk kom je er gedurende de looptijd achter wat de kleine lettertjes van een contract inhouden. LeaseVergelijker laat transparant zien wat alle aanbieders als voorwaarden hanteren waardoor een bezoeker vooraf een weloverwogen keuze kan maken.

 

Wie zit er achter LeaseVergelijker?

LeaseVergelijker is een initiatief van LeaseTrader. LeaseTrader is een onafhankelijk bedrijf en al meer dan 12 jaar dé marktplaats voor leaseauto's op internet.

 

Hoe verdient LeaseVergelijker zijn geld?

Door goede vergelijkingen te maken kan een ieder kiezen voor het contract dat bij hem past. Vanaf LeaseVergelijker kun je direct naar de site van de leasemaatschappij om daar een offerte aan te vragen. De leasemaatschappijen betalen ons voor het doorsturen van de bezoekers of per offerte aanvraag bij ons op de site of per rijdende auto.

 

Waarom zou ik op LeaseVergelijker.nl zoeken naar een leaseauto?

LeaseVergelijker geeft inzicht in alle voorwaarden die van toepassing zijn op jouw leaseauto. Deze voorwaarden worden vaak niet getoond of zijn heel lastig te vinden. Hierdoor wordt duidelijk welke voorwaarden horen bij het maandbedrag en wordt het aanbod transparanter en duidelijker. Je hoeft nu nog maar op één plek op zoek naar een leaseauto.

 

Welk aanbod vind ik op LeaseVergelijker?

Op LeaseVergelijker.nl is het aanbod te vinden van nieuwe leaseauto's voor de leasevormen: Operational lease, Shortlease en Private lease.

 

Hoe kun je als startend leasebedrijf, auto’s plaatsen op LeaseVergelijker?

Het is zeker mogelijk. Het handigste is om contact met ons op te nemen om de voorwaarden en mogelijkheden met je door te nemen.


Algemeen
 

Wat is het verschil tussen de drie leasevormen?

Operational lease en shortlease zijn twee vormen van zakelijke lease. Hierbij gaat het bij shortlease om een contract van 0 tot 12 maanden. Bij operational lease gaat het om een contract van 12 tot 60 maanden. Private lease is leasen voor particulieren van 12 tot 60 maanden. Voor meer informatie zie Wat is Leasen.

 

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

Alle voorwaarden zijn belangrijk, daarom brengen wij ze allemaal inzichtelijk. Je bepaalt zelf aan welke voorwaarden je meer of minder waarde hecht gericht op je persoonlijke situatie.

 

Wat is een prijswaarschuwing?

Je kunt je aanmelden voor een prijswaarschuwing als je een vergelijking hebt gemaakt. Als een van de auto’s uit de vergelijking een scherpere leaseprijs krijgt, of er komt een aanbieding van een nieuwe partij met een lagere prijs, ontvang je hierover een e-mail.

 

Waar wordt mijn e-mailadres voor gebruikt?

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je te benaderen voor de door jou opgevraagde informatie (nieuwsbrief en/of prijswaarschuwing).

 

Wat is het verschil tussen operational lease en financial lease?

Operational lease is hetzelfde als huren van een auto, je betaalt een vast bedrag per maand en alles is inbegrepen. En financial lease is een vorm van financiering, waarbij je maandelijks de auto terugbetaald, maar daarnaast wel moet zorgen voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting.


Private lease
 

Wat zit er allemaal in de leaseprijs?

Een leasecontract met het Keurmerk Private Lease geeft je zekerheid. In de leaseprijs zit altijd: Afschrijving Reparatie en onderhoud Bandenvervanging Verzekering Schadeherstel en glasreparatie Pechhulp Wegenbelasting Vervangend vervoer in Nederland (in ieder geval na 72 uur)

 

Wat zit er niet in de prijs van het private leasecontact?

Sommige kosten zijn nooit inbegrepen, zoals: Brandstof Boetes Parkeerkosten Tol- en veerkosten Wassen en reinigen Daarnaast betaal je zelf een eigen risico bij schade. Lees hierover meer bij eigen bijdrage bij schade.

 

Wat gebeurt er als het jaarkilometrage wordt overschreden?

De kilometerstand van de leaseauto wordt elk jaar bekeken. Als je meerkilometers hebt gereden, betaal je extra bij. Wat dit kost, kan je uitrekenen met de meerkilometerprijs. Deze staat op jouw leasecontract. Doordat je extra kilometers rijdt ontstaan er ook extra kosten. De leaseauto heeft vaker onderhoud nodig en wordt minder waard.

 

Wordt ik geregistreerd bij het BKR?

De meeste leasemaatschappijen registreren het leasecontract bij het BKR of een ander bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in betalingsgedrag. Een leasecontract kan gevolgen hebben voor andere leningen of een hypotheek, omdat het wordt gezien als een betalingsverplichting over langere tijd. Door de leasemaatschappij wordt 30 dagen na aflevering van de auto het volgende bedrag doorgegeven: leaseprijs x looptijd x 65 %. Een aantal leasemaatschappijen hebben geen BKR-toetsing of registratie, wat financieel kwetsbare mensen kan aansporen tot het afsluiten van een contract. Deze mensen kunnen op deze manier een schuld aangaan die ze misschien niet kunnen betalen. Bedenk goed wat voor jou de financiële gevolgen zijn als je voor private lease kiest.

 

Wat is private lease?

Private lease, ook wel privé lease genoemd, is een manier om als particulier voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto te rijden. Bij privé lease kies je een nieuwe auto uit alsof het een mobiele telefoon is. Je bepaalt hoe lang je de auto wilt leasen en hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Op basis van die gegevens betaal je een vaste leaseprijs. Op de brandstof na weet je precies wat jouw maandelijkse kosten zijn. Motorrijtuigenbelasting, verzekering en onderhoud zijn namelijk bij het leasebedrag inbegrepen. Bekeuringen of een eigen risico bij schade kunnen extra kosten veroorzaken. Deze heeft kosten heb je zelf in de hand.

 

Wat als ik eerder wil stoppen met mijn private leasecontract?

Na één jaar kan je het leasecontract beëindigen. Wanneer je het contract eerder beëindigt betaal je wel een vergoeding aan de leasemaatschappij. De leasemaatschappij moet je, voordat je het leasecontract afsluit, laten weten hoe hoog de vergoeding is als je eerder opzegt. De duur van het opzegtermijn is één maand. Als je opzegt, kan je de leasemaatschappij vragen om een berekening van de opzegvergoeding te maken. In de Aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij staat precies hoe deze opzeggingsvergoeding wordt uitgerekend, aangevuld met een rekenvoorbeeld

 

Kun je als zzp’er leasen en wat is dan beter om te kiezen, private lease of zakelijke lease?

Is moeilijk om te zeggen. Bij zakelijk leasen heb je aftrekposten, maar het is handiger om een berekening te maken wat je aftrekposten zijn en dat tegenover de kosten van private lease te zetten. Dan kun je kijken hoeveel zakelijke kilometers je kunt declareren.


Zoeken/Vergelijken
 

Wat is het verschil tussen het zelf zoeken en de actiemodellen?

Bij het zelf zoeken kun je filteren op merk, model, uitvoering, brandstof, transmissie etc. Je krijgt dan de beschikbare modellen te zien die aan jou zoekcriteria voldoen. Onder deze modellen zie je de actiemodellen, deze komen overeen met jouw keuze voor merk en/of model (let op: verdere filteringen zijn niet van toepassing). Een actiemodel is een tijdelijke aanbieding van een leasemaatschappij.

 

Kan ik mijn vergelijking opslaan?

Ja, je kunt ervoor kiezen om een PDF te downloaden, het zoekresultaat naar jezelf of iemand anders te mailen of het uit te printen. Ook is het mogelijk om je aan te melden voor prijswaarschuwingen.

 

Wat vind ik onder ‘toon details’?

Hier vind je een compleet overzicht van alle voorwaarden met betrekking tot de desbetreffende aanbieding.

 

Hoe kan ik meerdere leasemaatschappijen vergelijken?

Door bij de zoekresultaten gebruik te maken van de linkerkolom. Hier kun je maximaal drie leasemaatschappijen aanvinken en vervolgens de prijs en voorwaarden hiervan vergelijken.

 

Waarom staat mijn gewenste auto er niet tussen?

Dit kan meerdere redenen hebben. Bij Private lease bijvoorbeeld omdat er veelal acties worden gecommuniceerd door de markt. Gezien de concurrentie op bepaalde modellen kan een aanbieder er voor kiezen deze niet actief aan te bieden op de vergelijker of vanwege te lage aantallen die men denkt te kunnen inzetten etc. Daarnaast is deze markt in ontwikkelingen het aanbod en aanbieders via Private Lease zal de komende jaren gaan toenemen en zullen wij dan gaan opnemen.

 

Waarom zie ik voor een specifiek model maar een paar aanbieders?

Leasevergelijker laat het aanbod zien van de aangesloten leasemaatschappijen en de door de Leasemaatschappij aangeleverde aanbiedingen / auto's. Wanneer een leasemaatschappij de auto als aanbod niet aanlevert dan wordt deze bij ons ook niet getoond. U kunt uiteraard wel contact opnemen met de leasemaatschappij naar keuze en vragen om een calculatie van de door u gewenste auto.

 

Waarom kun je niet filteren op kilometer gebruik?

De voorwaarden van een leaseauto verschilt per leasemaatschappij. Het aantal kilometers voor een leaseauto actie is vooraf dan vastgesteld. Als er meer kilometers gereden willen worden dan op de website vermeld staat, kun je dit het beste met de leasemaatschappij zelf bespreken.


Offerte aanvragen
 

Waar kan ik een offerte aanvragen?

Een offerte kun je aanvragen door bij de zoekresultaten op de 'naar aanbieder' knop te klikken. Je wordt dan doorverwezen naar de website van de aanbieder waar je eventueel je leaseauto en/of contract verder kunt samenstellen en een offerte aanvraag kunt doen.

 

Zit ik na mijn keuze voor een leasemaatschappij ergens aan vast?

Nee, je zit past vast aan een contract zodra je het leasecontract hebt getekend.

 

Wat gebeurt er als ik op de groene knop ‘Naar aanbieder’ klik?

Je wordt dan doorverwezen naar de website van de leasemaatschappij waar je eventueel je leaseauto en contract verder kunt samenstellen en een offerte aanvraag kunt doen.

 

Ik wil graag contact opnemen met een leasemaatschappij. Waar vind ik de contactgegevens?

De contactgegevens van de leasemaatschappij kun je vinden op de leasemaatschappijen pagina. Deze pagina is links onderaan op onze homepage te vinden onder ‘leasemaatschappijen’.