Leasevergelijker.nl Blog

Wat is de beste leaseauto in 2017?

Wanneer je een nieuwe leaseauto uit mag kiezen, ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Maar hoe kies je uit dat overweldigende aanbod?

Wat de beste leaseauto is, hangt af van je eigen smaak en voorkeuren, maar sommige modellen scoren in hun klasse beter dan anderen.

Hoe we dat weten?

We hebben voor elke prijscategorie operational lease modellen gekozen met de hoogste gebruikersvoordelen op Autoweek.nl.

Hier een lijst met tips om je op weg te helpen:

Audi A1: ‘Bijzonder fraai om te zien’

Een echte Audi maar toch met een eigenzinnig uiterlijk. Met deze auto mikt de Duitse fabrikant op jonge succesvolle stedelingen. Volgens een recensie van de ANWB is het onderstel sportief, zonder gelijk oncomfortabel te zijn. Gebruikers van AutoWeek zijn enthousiast. Ze roemen onder andere de sportstoelen van de nieuwe Audi A1. Handig voor de langere Hollanders die anders rugproblemen krijgen.

Kia Picanto: ‘Betrouwbaar, voordelig, zuinig’

De Koreaanse fabrikant Kia produceert al jarenlang een bijzonder budgetvriendelijk instapmodel: de Kia Picanto. Het lage verbruik valt op, en volgens AutoWeek is ook het design prima te doen voor een stadsautootje: ‘combineert een volwassen uiterlijk met een fraai interieur’ De verschillende uitvoeringen krijgen gemiddeld 4 van de 5 sterren.

Volvo V60: braaf van buiten, stoer van binnen

Wie graag wat meer ruimte heeft, kiest bijvoorbeeld voor een Volvo V60. Van buiten lijkt het misschien een brave gezinsauto, de verschillende uitvoeringen bieden genoeg uitkomst voor wie graag een krachtpatser bezit. Daar betaal je overigens ook voor. De luxe auto komt dan met allerlei handige snufjes. Je krijgt bijvoorbeeld automatisch een waarschuwing als je te dicht bij je voorganger komt en de auto stopt zelfs vanzelf wanneer je een voetganger dreigt aan te rijden.

Nissan Leaf: het elektrische alternatief

Tot voor kort waren plug-in hybrides belastingtechnisch slim om te leasen. Met de nieuwe fiscale bijtellingsregels van 2017 krijg je alleen nog korting wanneer je volledig elektrisch rijdt. In dat geval is de Nissan Leaf een slimme keuze. Door Autoweek gebruikers beoordeeld met gemiddeld 4 van de 5 sterren.

Waar dat aan ligt? ‘Hij rijdt comfortabel, drempels neem je moeiteloos.’

Verder merkt een andere gebruiker op: “Sprintjes bij het stoplicht win je ook met een Leaf, daar hoef je geen Tesla voor te rijden.”
Tot slot blijkt range anxiety geen probleem te zijn met de Leaf: “Ik heb de eerste trip van 350 km op één dag moeiteloos doorstaan.”

Shercinio Ware
Nach oben