Leasevergelijker.nl Blog

Alphabet Lease verkozen tot beste leasemaatschappij van 2016

Alphabet Lease is voor het tweede jaar op rij door de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) gekozen tot beste leasemaatschappij. In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen won het bedrijf Wagenplan. Ruim vijfduizend zakelijke leaserijders vulden een vragenlijst in voor de verkiezing.

Hoge waarderingen voor de leasemaatschappijen

Hoewel een aantal leasemaatschappijen er duidelijk uitsprongen, gaven de zakelijke rijders over het algemeen hoge cijfers. De leasemaatschappijen kregen gemiddeld een 8,3. Dat cijfer was in 2012 nog 7,6. 

“Dit zijn goede resultaten”, stelt Jan van Delft, voorzitter van de Vereniging Zakelijke Rijders, “onze berijders zijn over het algemeen tevreden.”

‘Sturing’ naar bepaalde garage grote invloed op cijfer

Een belangrijke invloed op het uiteindelijke rapportcijfer had de sturing die berijders ervoeren door hun leasemaatschappij. In het opmerkingenveld werd hier vaak iets over gezegd. Soms in negatieve zin. Moest je bijvoorbeeld naar een specifieke garage voor onderhoud? Of werd je naar een bepaald autobedrijf doorgestuurd om een bandenwissel uit te laten voeren.

Communicatie op orde, goede schadeafhandeling, prima onderhoud, contract wijzigen soms lastig

  • De rijders beoordeelden hun leasemaatschappij op verschillende aspecten
  • Op het vlak van communicatie waren ze over het algemeen erg tevreden. Op vragen als: Hoe tevreden bent u over persoonlijk contact of de bereikbaarheid van de juiste persoon, gaven de respondenten bijna een 9
  • Ook qua onderhoud kregen de leasemaatschappijen een dikke voldoende (8,6)
  • De ondersteuning en afhandeling bij pech werd ten opzichte van 2015 iets minder beoordeeld; toch kwam het uiteindelijke cijfer nog steeds op een 8,5

Bij het onderdeel ‘contractuele afspraken’ kreeg ‘de flexibiliteit bij tussentijdse contractuele wijzigingen, zoals kilometrage of verlengingen’ een relatief lager cijfer (7,8), hoewel het wel verbeterd was ten opzichte van 2015.

Kiezen uit de top 3 leasemaatschappijen

De deelnemers aan het onderzoek voor de beste leasemaatschappij van 2016 kozen uiteindelijk voor een top 3 met de volgende bedrijven:

  1. Alphabet Lease
  2. Business Lease
  3. ALD Automotive

Het volledige rapport teruglezen kan hier.

Of toch liever zelf vergelijken?

Het onderzoek geeft een goed beeld van de markt als geheel. Voor een individueel bedrijf kan de beste keuze echter anders uitvallen.

Shercinio Ware
Nach oben