Leasevergelijker.nl Blog

Auto inruilen? Dat kan bij je leasecontract! ✓ Alle aanbieders bij LeaseVergelijker

Auto inruilen? Dat kan bij je leasecontract!

 Verschillende leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om jouw eigen auto in te ruilen bij het aangaan van een leasecontract. Overweeg je om voor het eerst privé of zakelijk een auto te gaan leasen? Je eigen auto inruilen kan hierbij interessant zijn. Welke leaseaanbieders open staan voor dergelijke inruil verschilt van tijd tot tijd. Deze aanbieders geven vaak een goede prijs voor je oude auto, zodat je niet naar de concurrent overstapt.

 

3 tips om auto inruil aanbieders te selecteren

Als je hebt besloten om zakelijk of particulier te gaan leasen en je overweegt je auto hierbij in te ruilen, dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Daarom geeft LeaseVergelijker de onderstaande tips voor het vinden van de ideale leasemaatschappij voor jouw nieuwe leaseauto met auto inruil.

  • Vraag bij meerdere partijen een offerte aan
    Hoewel vaak een redelijk bedrag wordt geboden, kan het zeker geen kwaad om bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent! Ruil je auto in voor een mooie prijs en kies voor het contract met de voordeligste maandelijkse leasekosten. Ook kan je vaak een prijsindicatie aanvragen. Door je kenteken en kilometerstand in te vullen, krijg je vaak al snel een indicatie van de inruilwaarde. Deze inruilprijs is uiteraard alleen geldig als je ook een leasecontract bij dezelfde partij afsluit na het inruilen van je auto.
  • Weet wat je auto waard is
    Het is uiteraard ook een optie om je auto zelf te verkopen. Hou er alleen wel rekening mee dat dit veel tijd een moeite vergt en de nodige risico’s met zich meebrengt. Mocht het bijvoorbeeld niet lukken, dat zit je straks met twee auto’s. Door wel van tevoren te checken wat je auto op de verkoopmarkt waard is, vergelijk je straks makkelijker de aanbieders waarbij een auto inruilen mogelijk is.
  • Direct het geld ontvangen of maandelijks minder betalen
    Ruil je auto in en kies er eventueel voor om de inruilprijs met de maandelijkse leasekosten te verrekenen. Zo heb je niet direct een bedrag op je rekening, maar betaal je maandelijks minder gedurende het leasecontract.

 Zakelijke of privéauto inruilen?

In principe is het inruilen van je auto zowel mogelijk bij een zakelijk leasecontract als bij private lease. Het maakt hierbij meestal ook niet uit of de auto die je inruilt zakelijk of privé is aangeschaft. Toch is het verstandig om hiernaar te informeren bij de desbetreffende lease aanbieder. 

Bij LeaseVergelijker vind je gemakkelijk de leasemaatschappijen die auto inruil mogelijk maken. Selecteer je gewenste automerk en model, dan vind je gemakkelijk de aanbieder die bij jou past.

Shercinio Ware
Nach oben