Leasevergelijker.nl Blog

Ben je voordeliger met een occasion of private lease

Is het tijd om binnenkort een andere auto te kopen? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een occasion, een nieuwe auto of je kiest ervoor om een nieuwe auto te leasen. Is een grote investering in één keer voor een nieuwe auto niet haalbaar? Dan kies je voor een aantrekkelijke occasion of een auto via private lease. Er zijn veel nette occasions te koop voor een schappelijke prijs en via private lease kun je in een nieuwe auto rijden. Welke van deze twee mogelijkheden is voor jou het voordeligst? Het is zeker de moeite waard om dit eens uit te zoeken. Is een occasion goedkoper dan private lease? In een groot aantal gevallen blijkt dat private lease goedkoper is als je het vergelijkt met de aanschaf van een occasion.

Maandelijkse kosten
Om te weten wat voor jou voordeliger is, breng je de maandelijkse kosten in beeld.

– Bereken de kosten voor een occasion
– Bekijk wat een auto kost via private lease

De maandelijkse kosten van jouw auto bestaan uit een aantal vaste en variabele kosten. 

– Vaste kosten: verzekering, motorrijtuigenbelasting, onderhoud en afschrijving door het ouder worden van de auto.
– Variabele kosten: brandstof, banden en extra onderhoud en afschrijving door de gereden kilometers.

Houd er rekening mee dat je bij de aanschaf van een tweedehandsauto mogelijk te maken krijgt met onvoorziene hoge reparatiekosten. De kans dat je hiermee te maken krijgt, is groter bij de aanschaf van een occasion dan wanneer je een auto aanschaft via private lease. De variabele onderhoudskosten kun je bij een occasion daarom niet vooraf inschatten. Die kosten kunnen best wel eens heel hoog zijn.

Lease je een auto, dan weet je precies welk bedrag je hiervoor per maand moet reserveren. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud van de auto. De leasemaatschappij regelt dit allemaal, net als hulp bij schade. Kosten voor brandstof zijn wel voor eigen rekening.

Dit zijn zaken die je zeker mee kunt nemen bij het maken van je keuze. Door alles op een rijtje te zetten, zie je meteen wat voor jou de goedkoopste oplossing is.

Shercinio Ware
Nach oben