Leasevergelijker.nl Blog

De beste leaseauto kiezen in 2017: Welke modellen zijn het waard?

Eens in de zoveel jaar is het moment daar: je mag van je werkgever een nieuwe leaseauto uitzoeken!

Fijn, maar hoe kies je uit dat enorme aanbod? En rechtvaardigen de duurdere leasemodellen de hogere eigen bijdrage die je moet betalen?

Met dit artikel maken we de keuze wat makkelijker, want voor elke prijscategorie operational lease hebben we de beste modellen op een rij gezet. Hoe we dat weten? Een hoog gebruikersoordeel op AutoWeek.

Dus, hier een kleine selectie van leaseauto’s die het waard zijn:

‘Guitige koplampen’ van compacte Kia Picanto

Een fijn instapmodel voor wie niet te veel uit wil geven per maand. Dit Koreaanse stadsautootje scheelt je behoorlijk in de portemonnee, al is het maar vanwege het lage benzineverbruik (en dus goedkopere privékilometers). AutoWeek complimenteert het ontwerp met de ‘guitige koplampen’ en ook gebruikers zijn enthousiast met 4 van de 5 sterren als gemiddelde beoordeling voor de Kia Picanto.

Een driedeursmodel lease je al voor minder dan 200€ per maand.

De ‘zuinige en eigenzinnige’ Audi A1

Je bent er weliswaar wat meer voor kwijt (op Leasevergelijker vind je A1-modellen vanaf 300€ per maand), maar je krijgt er luxe voor terug. Volgens de ANWB een ‘bijzonder fraaie auto’ met een eigenzinnig uiterlijk en een zuinig verbruik. Ook gebruikers op AutoWeek zijn enthousiast. Een review uit 2017 stelt onder andere dat de auto strak stuurt, weinig lawaai maakt, en de sportstoelen (zeker voor langere Nederlanders) comfortabel zitten. De Audi A1 krijgt 4 van de 5 sterren.

Elektrische leaseauto kiezen? De Nissan Leaf.

Met de nieuwe fiscale bijtellingsregels in 2017 loont het om volledig elektrisch te gaan rijden. Een AutoWeek gebruiker is erg enthousiast over de Nissan Leaf 24kwh. ‘Stoplichtsprintjes win je nog steeds met de Leaf. Daar hoef je geen Tesla voor te hebben’. Ook het rijcomfort wordt geroemd: ‘Drempels neem je moeiteloos‘. Net als het ontwerp van de Japanner: ‘Alles zit vast, kieren mooi smal, geen rammels in het interieur.’ En misschien nog wel het belangrijkste voor een elektrische leaseauto, volgens de review kun je er moeiteloos 350 kilometer op een dag mee rijden als je tussendoor even laadt.

Luxe en betrouwbare stationwagon: de Volvo V60

Tot slot een luxe stationwagon van Volvo. Van buiten lijkt het misschien een brave gezinsauto, maar van binnen hebben verschillende leasemodellen van deze Zweedse krachtpatser behoorlijk wat vermogen in huis. Daar betaal je dan ook wel voor, een Volvo V60 lease je vanaf ongeveer 550€ per maand. Wat verder opvalt aan deze luxe auto is dat er allerhande veiligheidsopties zijn ingebouwd. Automatische systemen waarschuwen je onder andere als je te dicht op je voorganger komt of stopt zelfs automatisch wanneer je onder de 30 kilometer per uur rijdt en je een voetganger of stilstaande auto te laat ziet.

Shercinio Ware
Nach oben