Leasevergelijker.nl Blog

De januari dip in leaseland en private lease?

De komende maanden is het nog erg druk in de leasemarkt. De aanvragen en conversies nemen verder toe en verkoop en operatie beginnen op hun tandvlees te lopen. De maand september heeft als 4e maand op rij 18,4 % meer registraties opgeleverd t.o.v. van vorige jaar. Private Lease blijkt uit het onderzoek van Leaseplan ook nog eens een nieuwe doelgroep aan te spreken, die niet op zoek was naar een auto.

LeaseVergelijker zag deze maand het totale bezoek met 40% toenemen en de conversies meer dan verdubbelen. Overall zijn de hardlopers die vergeleken worden de Golf, de Up! en alle gunstige bijtellers. Met in de top 10 voor Private Lease een verrassend hoge positie voor de Qasqhai. Onderstaand een overzicht van het zoekgedrag op Private Lease.

Top 10 aanvragen van 4 sep tot 4 oktober op LeaseVergelijker.nl

  1. Volkswagen Up           6) Seat Mii
  2. Kia Picanto                  7) Ford Fiesta
  3. Volkswagen Polo         8) Toyota Aygo
  4. Mercedes A Klasse       9) Nissan Qasqhai
  5. Vokswagen Golf         10) Peugeot 108

De Skoda Fabia is ten opzichte van de maand augustus verdwenen uit de top 10. De Peugeot 108 is een flinke stijger vanuit de top 20.

Private Lease verdeling over Nederland

Wat opvalt is de gelijkmatige verdeling in Nederland van de interesse in Private Lease (rechts). Deze is in alle provincies vrijwel gelijk. Dit in tegenstelling tot Operationele Lease  (links) wat meer neigt naar de geografisch verdeling die we normaal zien. We zijn benieuwd hoe zich dat verder gaat ontwikkelen.

Private lease Nederland verdeling

Ontwikkeling Private Lease

De toename in het zoekgedrag binnen Google op Private Lease neemt steeds grotere vormen aan. Dit heeft zich in 2013 ingezet en zet zich steeds verder door.

Private lease Trend in Nederland

Nieuws
VNA wil AFM overtuigen van de de voorwaarden van Private Lease. Automotive Insiders staat 8 oktober stil bij de uitkomsten van verschillende onderzoeken op dit vlak. Een actueel thema, want binnen niet te lange tijd zal de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een besluit nemen over de vraag of private lease wel of niet valt onder de WFT (Wet op het Financieel Toezicht). Het seminar geeft volgens de organisatoren informatie om de balans op te maken; een kritische analyse van de plannen van de VNA inzake de voorwaarden waaraan private lease zou moeten voldoen. Bieden deze voorwaarden de gewenste bescherming voor consument en leasemaatschappij zoals de bedoeling was?

Vanuit het team van LeaseTrader & LeaseVergelijker wensen wij u nog een paar  succesvolle maanden toe.

Shercinio Ware
Nach oben