Leasevergelijker.nl Blog

Een Fiat 500 voordelig leasen?

Het iconische Italiaanse stadsautootje spreekt zestig jaar na zijn introductie nog steeds tot de verbeelding. Wie wilde er niet in het gracieuze wagentje uit La Dolce Vita rijden? Begin deze eeuw probeerde Fiat het nog een keer met een herintroductie. De concurrentie is inmiddels groot in het A-segment. Dus is het model het waard? En hoe kun je een Fiat 500 voordelig leasen? Je leest het in dit artikel.

Wat maakt de Fiat 500 bijzonder?

Simpel gezegd: stijl en betaalbaarheid. In 2007 herintroduceerde de Italiaanse automaker het model en recenter, in 2015, kreeg de auto nog eens een update. Vooral na die update lijkt de cinquecento nog meer op het iconische design uit de jaren ‘60. Daarnaast kent het model ook alle andere voordelen van een klein en wendbaar stadsautootje. Het verbruik is niet al te groot en je kunt hem makkelijk overal parkeren.

Wat zeggen de recensies over dit model?

Zijn de automagazines en tv-programma’s ook zo enthousiast over de Fiat 500? Het hangt er maar net vanaf wie je het vraagt.

BBC TopGear grapt dat de 500c (editie met open dak) zo’n vrouwelijk model is dat mannelijke rijders: “via de huisarts regelmatig laten controleren of de dosis oestrogenen die ze via deze slinkse vorm van hormoontherapie krijgen toegediend, nog binnen enigszins veilige marges blijft.” Toch geeft het Britse tv-programma een erg positief eindoordeel: “Een doorslaggevend succes dus, deze Fiat 500c.”

Iets minder enthousiast is de Telegraph met een beoordeling van 7/10. Op design en verbruik scoort het Italiaantje prima, maar garantie en betrouwbaarheid kunnen volgens de krant beter. Concurrenten zoals de Hyundai i10, de DS3 of Mini Hatch zijn dan slimmere opties.

Een Fiat 500 leasen of kopen?

Het voordeel aan een Fiat 500 kopen is dat je kunt kiezen uit het grootst mogelijk aantal uitvoeren. Bovendien is kopen bij volledige voorfinanciering de voordeligste optie. Met leasen heb je daarentegen weer de zekerheid van een vast bedrag per maand. Mocht je Fiat 500 Popstar, Twinair of Turbo met pech langs de weg staan of onderhoud nodig hebben, dan is ook dat bij de prijs inbegrepen.

Waar vind je de beste leasedeal?

Hoewel natuurlijk geen klassieke zakelijke auto, is de Fiat 500 nog steeds populair onder (kleine) ondernemers en voor private lease. Zeker voor wie veel in de stad rijdt een handig autootje. Alleen hoe vind je nu de beste deal? Op het onafhankelijke LeaseVergelijker kun je eenvoudig alle aanbieders van de Fiat 500 op een rij zetten. Zo hoef je niet alle websites af te struinen op zoek naar de beste prijs en voorwaarden.

Shercinio Ware
Nach oben