Leasevergelijker.nl Blog

De BMW i8 als leaseauto

Het beste van twee werelden. Zo prijst de Duitse autofabrikant haar i8 hybride supercar op de website aan. Is dat ook zo volgens de recensenten? En kun je dit sportieve model ook goed als leaseauto gebruiken? In dit artikel lees je meer over de futuristische BMW i8.

Wat is er bijzonder aan de BMW i8?

Een futuristische hybride sportauto met het verbruik van een stadswagentje. Dat is wat BMW belooft. De aandacht trek je sowieso als je je nieuwe i8 bolide voor de Albert Heijn parkeert. Al vergt het nog wel enige oefening om elegant uit de diepe kuipstoeltjes naar buiten te stappen nadat je de vleugeldeuren elektrisch hebt laten opengaan.

Hoe zit het onder de motorkap? Achterin herbergt de i8 een 1.5 liter benzinemotor die de achterwielen aandrijft met 231 pk. Voorin een elektromotor die daar maximaal 131 pk aan toevoegt. Samen zorgen ze ervoor dat je in ruim 4 seconden op de 100 kilometer per uur zit. Maar je begeeft je met de eDrive-mode net zo goed geruisloos door het stadsverkeer. Een bijzondere combinatie van kracht en elegantie.

Wat zeggen de recensenten over dit model?

Die zijn laaiend enthousiast. Deze autojournalist van ThePostOnline komt bijvoorbeeld superlatieven tekort om sportwagen te beschrijven:

“Deze i8 is bijna als de directors-cut van Blade Runner, of die tien minuten lange drumsolo van Cesar Zuiderwijk in Radar Love, of Van Basten’s omhaal-goal ooit (’86) tegen Den Bosch”

Ook het Britse BBC-programma TopGear behoort tot de fans. “Futuristic but it al works incredibely well, looks absolutely stunning too.”

Eigenlijk duiken de reviews niet onder de 4 sterren, al waarschuwen de recensenten er wel voor realistisch te blijven: “Een ultieme rijmachine is het niet – ander kaliber dan de Porsche 918” aldus Autoweek.

Een BMW i8 leasen?

Tot 2016 kreeg je een aardig belastingvoordeel op plug-in hybrides zoals de BMW i8. Dat is met ingang van 2017 helaas voorbij. Alleen volledige elektrisch aangedreven auto’s krijgen nog te maken met een lagere fiscale bijtelling. Vergeleken met andere supercars is het echter nog steeds een voordelige keuze.

Bovendien is kostenbesparing natuurlijk niet het belangrijkste motief wanneer je een i8 gaat leasen. De futuristische sporthybride zorgt er ongetwijfeld voor dat je een indruk achterlaat bij je klanten en zakenrelaties. Na een aantal jaar is dat nieuwe er wellicht weer vanaf. Daarom lijkt leasen voor veel ondernemers logischer dan kopen.

Waar vind je de beste deal?

De BMW i8 wordt inmiddels door verschillende maatschappijen als leaseauto aangeboden. Op het onafhankelijke platform LeaseVergelijker.nl zet je prijzen en voorwaarden eenvoudig op een rij.

Shercinio Ware
Nach oben