Leasevergelijker.nl Blog

Ideale gezinsauto op dit moment

Wat is de ideale gezinsauto?

Een leaseauto voor de zaak is handig, maar misschien wil je er in het weekend of de vakanties ook gebruik van maken. Passen de kleintjes goed achterin? Heeft de motor voldoende trekkracht voor een caravan? En hoe zit het met de entertainment opties? In dit artikel verkennen we de opties voor een ideale lease gezinsauto voor de beste prijs.

Waar moet de ideale gezinsauto aan voldoen?

De belangrijkste voorwaarde voor menig gezin: ruimte. Je wilt niet dat de kids achterin bovenop elkaar zitten en het is ook erg fijn als iedereen zijn vakantiebagage in de achterbak past.

Over vakantie gesproken. Ben je van plan om regelmatig met het gezin weg te gaan? Dan mag een goede airconditioning in de auto zeker niet ontbreken. De dagen van met de Renault 5 en een open raampje door een bloedheet Zuid-Frankrijk puffen zijn toch wel voorbij.

Voor de bezorgde moeders en vaders is veiligheid natuurlijk ook een belangrijk punt. Controleer daarom of de leaseauto voor het gezin bevestigingspunten heeft om een kinderstoeltje vast te zetten.

Wat zijn de beste & voordeligste gezinsauto’s van dit moment?

Elke autofabrikant wil natuurlijk graag het predikaat ‘beste gezinsauto’ verdienen, daarom wordt op dit segment ook flink geconcurreerd.

Goed nieuws voor wie een leaseauto zoekt voor zijn of haar gezin. Dit zijn – per prijsklasse – de beste modellen van dit moment:

Renault Captur – voordelig & ruim

Voor nog geen 300 euro per maand lease je de stijlvol en eigenwijs vormgegeven Renault Captur. Volgens de ANWB ‘Goed afgestemd op gezinsgebruik’ en ondanks de bescheiden prijs heeft deze compacte Franse SUV voldoende berg- en binnenruimte.

Skoda Octavia combi

Qua prijs-kwaliteitverhouding ga je geen betere deal vinden dan de Skoda Octavia Combi. Een heerlijke no-nonsens, ruime stationwagon waar je met gemak met het hele gezin in past. Ook qua rijgedrag en wegligging is deze Tsjechische geweldenaar prima in orde.

Citroën C4 Grand Picasso

Een groter gezin kun je prima kwijt in de zevenzitter Citroën C4 Grand Picasso. De zachte, comfortabele stoelen garanderen dat je ook bij langere ritten nog lekker zit. Bovendien is de auto voor zijn klasse relatief zuinig met brandstof. Het rijgemak is dik in orde.

Hoe vind ik de beste deal voor een lease gezinsauto?

Natuurlijk zijn er nog veel meer geschikte gezinsauto’s van andere merken als leasemodel beschikbaar. Ook fluctueren de prijzen vanwege de introductie van nieuwe modellen en natuurlijk wanneer een leasemaatschappij met een speciale actie komt.

Hoe weet je dan zeker dat je de beste deal te pakken hebt? Je kunt natuurlijk alle websites van de verschillende aanbieders afstruinen. Slimmer is het om op het onafhankelijke leasevergelijker alle prijzen en voorwaarden eenvoudig op een rij te zetten.

Shercinio Ware
Nach oben