Leasevergelijker.nl Blog
Leasen onder 300 euro

Leasen onder 300 euro

Hoe kan je leasen onder 300 euro. Beschikbare leaseauto’s en aanbiedingen.

De prijs van een leaseauto begint meestal rond de 150 euro. Dit is heel erg prettig voor de mensen die een auto willen leasen, maar geen ruim budget hebben. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je iets meer te besteden hebt. Als dit het geval is heb je ook meer keuze op het gebied van leaseauto’s. In dit artikel lees je over wat je kan verwachten als je zoekt naar een leaseauto van onder de 300 euro.
Wat betaal je aan een leaseauto?
In het geval van een leaseauto blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Dit maakt het bedrijf ook verantwoordelijk voor de belastingen en verzekering. Dit hoef je dus als consument of bedrijf niet te betalen. Je weet dus eigenlijk altijd waar je aan toe bent. Wat het gemakkelijk maakt om je budget te bepalen en op basis hiervan een geschikte leaseauto te zoeken.

Zijn er dan geen extra kosten?

Dit hangt mede af van je leasevorm. Als je zakelijk gaat leasen of een leaseauto krijgt van je werkgever, krijg je te maken met bijtelling. Je betaalt bijtelling als je meer dan 500 kilometer per jaar privé met de auto rijdt. Alles wat hierboven komt wordt door de belastingdienst gezien als loon in natura. Hier betaal gemiddeld zo een 22 procent bijtelling over. Je werkgever kan ook zelf een vergoeding vragen voor het privégebruik van de auto. Dit bedrag wordt weer afgetrokken van de bijtelling en ingehouden van je loon. Wil je een private leaseauto? Dan moet je rekening houden met brandstofkosten en een eigen risico voor onverhaalbare en zelf veroorzaakte schade.
Leasen voor onder de 300 euro aanbiedingen
Valt je budget eigenlijk net onder de 300 euro, maar is je favoriete leaseauto toch iets duurder? Dan zijn er een paar manieren waarmee je de maandelijkse kosten iets kan drukken.

Leasen voor langere periode

Je kan voor verschillende perioden een leasecontract afsluiten. Sommige leasemaatschappijen kan je zelf voor de periode van een maand leasen. Dit wordt ook wel shortlease genoemd. Meestal lease je een auto voor een periode van drie jaar. Kies je ervoor om langer te leasen dan gaan de maandlasten omlaag. Het nadeel is wel dat je in dit geval langer aan het leasecontract vastzit.

Reclame rijden

Er zijn leasemaatschappijen die je een korting aanbieden als je bereid bent om de leaseauto te laten bestickeren door het bedrijf. Dit is een geweldig alternatief als je toch een grotere of luxere uitvoering van een leaseauto wil, maar dit allemaal net buiten je budget valt. Informeer bij je leasevertrekker naar de mogelijkheden.

Aanbiedingen

Leasemaatschappijen hebben met enige regelmatig aanbiedingen op het leaseaanbod. Door gebruik te maken van een aanbieding kan je leasen onder de 300 euro.
Is een occasion leasen voordeliger?
Een occasion leasen kan goedkoper zijn dan het leasen van een nieuwe auto. Toch is dit niet vanzelfsprekend. Leasemaatschappijen genieten meestal van kortingen als ze nieuwe auto’s grootschalig inkopen. Op deze manier kan een leasevertrekker de auto voordelig aanbieden en je een nieuwe auto onder de 300 euro laten leasen. Een leasemaatschappij zal slechts een enkele keer een occasion inkopen. Het voordeel wat je dus krijgt als een type auto groot is ingekocht heb je dan dus niet. Terwijl dit toch een wezenlijk verschil kan maken.
Wat voor een auto’s kan je leasen onder 300 euro
Als je kijkt naar een leasebudget van 300 euro en lager, dan heb je het voornamelijk over auto’s uit het A-, B- en C-segment. Het laatstgenoemde segment betreft echter een uitzondering, omdat deze auto’s snel groter en luxer zijn. Voorbeelden van auto’s die je kan leasen onder de 300 euro:

A-segment auto’s

– Volkswagen UP!
– Fiat 500
– Toyota Aygo
– Peugeot 108
– Citroen C1
– Seat Mii
– Ford Fiesta

B-segment auto’s

– Volkswagen Polo
– Seat Ibiza
– Peugeot 208
– Mini Cooper
– Citroen C2
– Toyota Yaris
– Suzuki Swift
– Opel Corsa

Aanbod leaseverstrekker

Wil je een auto leasen onder de 300 euro en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kan je ook contact opnemen met diverse leasemaatschappijen over het aanbod. Door prijzen en auto’s te vergelijken kan je zien welke leaseauto het beste bij je past.

Janet Jones
Nach oben