Leasevergelijker.nl Blog

LeaseTrader en LeaseVergelijker bezoekers

Wist u dat Nederland meer dan 30.000 webshops telt? Om hier ver bovenuit te steken is kennis van alle online marketingmogelijkheden inmiddels een must. Traffic naar uw site genereren, is daarbij een continu proces. Wanneer u daarbij gebruik maakt van verkeer van een externe partij dan dient u deze aanbieder een aantal vragen te stellen waar een duidelijk antwoord op moet komen, of het nu gaat om affiliate inzet of bijvoorbeeld bannering. Welke vragen zou je dan kunnen stellen ? Wij hebben vanuit onze checklist een paar vragen opgenomen om u te helpen deze partijen te kunnen beoordelen.

Algemene checklist:

  1. Wat wordt er gedaan aan marketing, denk aan inzet social media en  e-mail marketing en hoe ?
  2. Welke garanties kan een nieuwe partij u vooraf geven, ofwel hoe zeker is men over zijn eigen prestaties.
  3. Versterkt deze affiliate partij (Voorbeeld: www.daisycon.com) de andere kanalen in uw marketing strategie, kijk hier naar. Wat is de totale bijdrage in uw marketingmix.
  4. Test met de kennis van deze partij een klein budget en bepaal of een partnership  verantwoord is.
  5. Tot slot meten, meten en nog eens meten, wat is de waarde van dit verkeer stand alone en op de andere communicatie kanalen.

Statistieken private & operational lease bezoek

Onze interne checklist gaat verder in detail en delen wij graag met u, wilt u ook meer hulp bij deze keuzes of een vrijblijvende scan op bijvoorbeeld uw huidige online verkeer, bijvoorbeeld een benchmark, dan kunnen wij dit verzorgen vanuit onze zuster InfoTrade.  Dit geeft u snel een bevestiging of mogelijkheden om te optimaliseren.

Wat zijn kenmerken van een bezoeker op LeaseVergelijker?
LeaseVergelijker krijgt steeds meer achtergrond over zijn bezoekers. Vanuit google is bijvoorbeeld te zien dat de bezoeker aangeeft interesse te hebben in de merken Kia (8,9%), Seat( 7,8%) Peugeot (11,7%), Citroen (10,3%) en de hybride modellen. De bezoeker heeft een profiel gericht op financiering (14,8%) en mobiliteit.

Kenmerken Leasevergelijker bezoeker private
Opvallend is ook het onderdeel klussers, bezoekers die dus op zoek zijn naar een bedrijfswagen op LeaseVergelijker.

Kenmerken LeaseVergelijker bezoeker


Vanuit het gedrag op de LeaseVergelijker zie je een lichte verschuiving naar andere modellen. Nadat de bezoeker LeaseVergelijker heeft bezocht bljkt uit de retargeting dat de bezoeker zich ook orienteert op autosites als autoscout & gaspedaal en nieuwsportals met autonieuws. De bezoeker zit duidelijk in het beslissingsproces om zijn mobiliteit in te vullen..

Top 10 aanvragen in de maand oktober op LeaseVergelijker.nl
Het volgende overzicht geeft de top 10 van het zoekgedrag van de bezoekers op Lease-auto’s in de maand oktober voor Operational en Private Lease. Ditmaal een top 10 van leaseauto’s waar de leaserijder daadwerkelijk voor kiest ipv een top 10 waar de leaserijder op zoekt.

Oktober Private Lease Oktober Operational Lease
1) Volkswagen Uo 1) Volkswagen Golf  GTE
2) Mercedes A Klasse 2)  Mitsubishi Outlander PHEV
3) Volkswagen Polo 3) Peugeot 308 SW
4) Volkswagen Golf 4) Volkswagen Passat Variant
5) Seat Mi 5) Tesla Model S
6) Kia Picanto 6) Volvo V60
7) Nissan Qasghai 7) Opel Karl
8) Citroen C1 8) Volvo V40
9) Fiat 500 (nieuw) 9) Ford Mondeo
10) Ford Fiesta 10) Range Rover Evoque

Bron: LeaseVergelijker

Shercinio Ware
Nach oben