Leasevergelijker.nl Blog

Privé en zakelijke autorijder trekt zich niets aan van Volkswagen schandaal

Haarlem, 4 november – De 115.000 bezoekers op LeaseVergelijker.nl zijn niet onder de indruk van de sjoemel diesels van Volkswagen. Gedurende de afgelopen maanden heeft de onafhankelijke vergelijkingssite voor privé en zakelijke leasecontracten exact evenveel zoekopdrachten gekregen voor Volkswagen auto’s.

Bij privé lease zoekt 15% van de bezoekers naar een Volkswagen Up! Op enige afstand volgt de Volkswagen Polo met 9%. De top vijf van meest gezochte auto’s wordt verder aangevoerd door Kia Picanto (7,35%), Seat Mii (6,91%) en de Mercedes A-klasse (6%).

Wilbert Philippo, Directeur LeaseVergelijker.nl: “Volkswagen is bij ons nog steeds de meest gezochte auto. Je zou verwachten dat na het bekendmaken van de Volkswagen dieselaffaire de zoekopdrachten en interesse in een particulier of zakelijk leasecontract wellicht meer, mensen zoeken naar informatie, en na verloop van tijd minder zou worden. De afgelopen maanden september en oktober hebben wij geen enkel verschil kunnen merken. Opmerkelijk is wel de interesse in de Mercedes A-klasse. Deze ligt qua prijsstelling twee keer zo hoog als de aanvoerders van deze lijst. Dit staat haaks op de beleving dat er voor privé lease alleen interesse bestaat in de goedkope, kleine auto’s.”

Interesse privé lease groeit
Het merendeel van de bezoekers, 65%, is op zoek naar een privé leasecontract, tegen 35% zakelijke lease. “We zien ook dat de groep geïnteresseerden naar privé lease nog altijd groeiende is. 80% van de bezoekers die op LeaseVergelijker.nl een vergelijking maakt komt vanuit Google en is ook op zoek naar antwoorden op vragen wat privé lease inhoudt. Dit blijkt uit een monitoring van de zoekwoorden bij de grootste zoekmachine en op onze eigen website. Als meer uitleg wordt gegeven wordt de interesse bij de leaserijder in privé lease groter”, aldus Philippo.

Aanbod groeit
Bijna wekelijks groeit het leaseaanbod dat op LeaseVergelijker.nl in een vergelijking mee kan worden genomen. Het zakelijke en privé leaseaanbod van 28 leasemaatschappijen wordt momenteel tot en met de kleine letters op één plek met elkaar vergeleken. Dit omvat bijvoorbeeld Terberg Leasing, Athlon, Arval, ANWB, Toyota en Multilease.

Onafhankelijk
LeaseVergelijker.nl stuurt de bezoekers door naar de site van de leasemaatschappij als zij hun vergelijking hebben gemaakt. De leasemaatschappij betaalt een vergoeding per bezoeker. Deze vergoeding is voor alle leasemaatschappijen hetzelfde. Zij hebben zelf geen mogelijkheden om door meer te betalen beter of hoger bij ons in de resultaten te komen. De leasemaatschappijen leveren de data zelf aan of deze wordt door LeaseVergelijker.nl van de sites gehaald en verwerkt in het systeem. Philippo: “Wij maken duidelijke afspraken met leasemaatschappijen. Zij geven ons aan welke voorwaarden bij de geleverde prijzen horen en wij zorgen voor de controle hierop”.

Selectiecriteria
De particuliere en zakelijke leaseopties zijn groot. Zo bestaat er een vergelijking tussen de verschillende leasevormen op basis van contractduur, eigen risico, vervangend vervoer, zomer- en winterbanden, jaarlijks aantal kilometers, pechhulpverlening, verzekeringen en belastingcategorie. Met name in de verzekering door schadevrije jaren of de leeftijd van de bestuurder kan een onverwacht groot prijsverschil ontstaan.

Bron: LeaseVergelijker

Shercinio Ware
Nach oben