Leasevergelijker.nl Blog

Private lease automaat? Het beste van 2 werelden!

Private lease automaat rijden: het beste van twee werelden

Er was een tijd dat er werd neergekeken op het rijden in een automaat. Koos je voor een automaat, dan koos je voor een auto die vooral bedoeld was voor senioren die niet goed auto konden rijden. Of voor mensen met een lichamelijke handicap. Daarnaast was het brandstofverbruik van een automaat in die tijd hoger dan van een handgeschakelde auto. Het minder snel kunnen optrekken werd ook als een nadeel gezien. Maar tijden veranderen, zo ook het rijden in een automaat!

Private lease van een automaat: stijgende populariteit

Tegenwoordig is ruim een derde van alle nieuwe, flitsende auto’s een automaat. Met de komst van het elektrisch rijden, kiezen steeds meer mensen voor een automaat. Het verbruik van een automaat is anno nu ook een stuk zuiniger. Goed nieuws dus, want we willen met ons allen naar minder uitstoot van CO2. Met een automaat ligt dat binnen handbereik. Door de lagere CO2-uitstoot van deze auto’s is de BPM-belasting ook lager. Hierdoor verschilt een automaat niet zoveel meer in prijs in vergelijking met een handgeschakelde auto. En voor het imago hoef je het al helemaal niet meer te laten.

Mensen ontdekken dat het rijden in een automaat veel ontspannener is. Je hoeft maar één voet meer te gebruiken en veel minder handelingen uit te voeren tijdens het rijden. Hierdoor rijd je meer gefocust, wat de verkeersveiligheid weer ten goede komt. Sta je vaak in de file? Dan rijdt een automaat ook erg prettig. Je hoeft alleen maar gas te geven of te remmen. Dat scheelt weer kramp in je linkervoet.

Wat is er mooier dan via private lease een automaat te rijden? Dan heb je het beste van beide werelden: relaxt autorijden voor een vast bedrag per maand én geen onverwachte onderhoudskosten. 

Voordelen van een private lease automaat rijden:

  • Gebruikt minder brandstof
  • Meer ontspannen rijden 
  • Minder handelingen tijdens het rijden
  • Ideaal voor als je veel in de file staat
  • Veiliger 

Sterker nog, een automaat rijden is helemaal van nu. Want ook in een automaat kun je lekker sportief rijden. Schokkend en met een gierende motor wegrijden of krakend in de versnelling zetten is nu verleden tijd. Wist je dat een automaat met een computergestuurde automatische versnellingsbak of een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling, veel sneller en fijner schakelt? Een automaat kan daarom veel sneller accelereren dan haalbaar is met een handgeschakelde auto.

 

De mogelijkheden van private leasen automaat voor jou

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van private lease automaat rijden? Bekijk snel welk aanbod er voor jouw budget beschikbaar is. 

Shercinio Ware
Nach oben