Leasevergelijker.nl Blog

Private lease zonder bijtelling?

Private lease zonder bijtelling: is het interessant?

Wil je verzekerd zijn van een vast bedrag per maand, zonder bijtelling? Dat kan met private lease! De belastingdienst rekent jouw nieuwe privé-leaseauto namelijk niet tot het inkomen. Hierover hoef je dus geen bijtelling te betalen, waardoor een private lease zonder bijtelling jou vele euro’s kan besparen.

Omdat je leaset, heb je ook geen zorgen over eventuele aanschafkosten. Zo rijd je met het comfort van je gewenste leaseauto voor een vast bedrag per maand. Ook onderhoud, pechhulp en andere bijkomende kosten zijn geheel de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij.

 

Wat is bijtelling precies?

Kies je voor private lease, dan kan je geheel zonder bijtelling rijden! Als je in een zakelijke auto rijdt, moet je deze bijtelling wél betalen. Dat is een belasting die je betaalt wanneer je in een jaar meer dan 500 km privé rijdt in je zakelijke leaseauto. Er wordt dan een bepaald percentage van de cataloguswaarde opgeteld bij het inkomen de werknemer, wat maandelijks wordt verrekend met de loonbelasting. Dit percentage ligt op 4% voor emissievrije voertuigen en op 22% voor alle andere type auto’s. 

Afhankelijk van je inkomen, kan deze fiscale bijtelling dus fiks oplopen. Wil je dus wél de voordelen van een leasecontract, maar niet de bijtelling betalen? Dan kan private lease zonder bijtelling voor je volgende auto een effectieve uitkomst zijn.

 

Aanbieders van private lease zonder bijtelling 

Omdat het aanbod van particuliere leaseauto’s steeds groter wordt, kan het lastig zijn om de juiste partij te kiezen. Daarom vind je bij LeaseVergelijker een overzichtelijke verzameling van het brede aanbod van verschillende beschikbare auto’s. Al deze private leaseauto’s, lease je dus geheel zonder bijtelling! 

Bekijk het aanbod van bijvoorbeeld coupés, stationwagens of SUV’s en kies de auto uit die het beste bij jou past. Private leasecontracten zijn er al vanaf slechts 12 maanden, oplopend tot enkele jaren. Voor je bijtellingsvrij gaat rijden, kies je een soort brandstof en transmissie. Ga je voor handgeschakeld, of toch een automaat?

LeaseVergelijker is geheel onafhankelijk en toont snel en gemakkelijk alle auto’s die op dit moment worden aangeboden. Mooie auto en betrouwbare aanbieder gevonden? Lees de voorwaarden van de verschillende leasemaatschappijen altijd goed!

Shercinio Ware
Nach oben