Leasevergelijker.nl Blog

Verandering aanbod van leasemaatschappijen

Hoe het aanbod van leasemaatschappijen verandert

Al sinds de jaren ‘80 is de auto van de zaak een ingeburgerd begrip in Nederland. Door de jaren heen is het aanbod van leasemaatschappijen echter wel flink veranderd. Dat heeft verschillende oorzaken waar we in dit artikel dieper op in zullen gaan. Ook lees je hoe je ondanks het steeds veranderende aanbod altijd de beste leasedeal vindt.

Maatschappelijke ontwikkelingen

De voorkeuren van leaserijders veranderen door de jaren heen. Was het aanbod vroeger nog vrij beperkt, tegenwoordig willen ook zakelijke rijders graag een auto die helemaal bij hun smaak past. Autofabrikanten spelen op deze trend in door een groot aantal accessoires aan te bieden en een gedurfder design voor sommige modellen.

Daarnaast zie je dat duurzaamheid voor veel consumenten en bedrijven een steeds belangrijkere rol is gaan spelen. Zowel benzineauto’s als diesels worden zuiniger en natuurlijk is er de opkomst van gedeeltelijk of volledig elektrische auto’s. Naar verwachting zet deze ontwikkeling zich de komende jaren door, al dan niet gepusht door de wetgever.

Veranderende wetgeving en belastingvrijstelling

De overheid speelt een belangrijke rol in het veranderende leaseaanbod. Niet zozeer door bepaalde leasemodellen toe te staan of te verbieden, maar vooral door financiële prikkels in de belastingwetgeving.

Zo kon je tot voor kort met een hybride elektrische leaseauto flinke belastingvoordelen verkrijgen. Sinds 2017 geldt dit alleen nog voor volledig elektrische modellen. Dit zorgt (op termijn) natuurlijk ook voor een veranderend leaseaanbod. Meer over de regels omtrent fiscale bijtelling lees je in dit uitgebreide artikel.

Tijdelijke acties met goedkope leaseauto’s

Veranderingen op de korte termijn zijn er natuurlijk ook. Ten eerste heb je modeverschijnselen, zoals de toegenomen populariteit van een bepaalde kleur of model. Daarnaast gaan autofabrikanten en andere merken samenwerkingen met leasemaatschappijen aan. Bijvoorbeeld een supermarkt die ineens spotgoedkope stadsautootjes aanbiedt.

De beste manier om nieuwe deals te vinden

Het is lastig om op de hoogte te blijven van het constant veranderende aanbod van leasemaatschappijen. Heb je de reclame over een bepaalde leaseactie niet meegekregen? Dan loop je mogelijk een hele goede deal mis. Op het onafhankelijke platform LeaseVergelijker kun je daarom de beste deals van heel Nederland op een rijtje zetten. Dat scheelt je ook weer een lange zoektocht op websites van leasemaatschappijen.

Shercinio Ware
Nach oben