Leasevergelijker.nl Blog

Enkele verzekeraar in Nederland verlaagt de premie van de autoverzekering

Nu we door de coronacrisis vooral thuis moeten blijven, gaan we veel minder met de auto de weg op. Misschien staat je auto zelfs al een paar weken stil. Dan maak je kosten – denk aan de autoverzekeringspremie en de wegenbelasting, zonder dat je daar iets voor terugkrijgt. Hierdoor kun je je wellicht afvragen of die autoverzekeringspremie wat kan worden verlaagd. Want hoorde je laatst niet dat er sinds het begin van de intelligente lockdown veel minder ongelukken gebeuren op de weg? Dan heeft je verzekeraar toch ook veel minder kosten?

Autobezitters krijgen een deel van de betaalde premie terug in Amerika en Engeland

Enkele verzekeringsmaatschappijen in Amerika en Engeland geven autobezitters een deel van de betaalde autoverzekeringspremie terug. Zo restitueerde de grootste Britse aanbieder van autoverzekeringen aan iedereen 25 pond in april. Ze boden de terugbetaling aan omdat autobezitters door de corona maatregelen veel minder kilometers hebben gereden. 

In Nederland vinden veel verzekeringsmaatschappijen het nog te vroeg om de balans op te maken van het effect van de intelligente lockdown. Als er door een zware storm – die in Nederland elk jaar wel een keer overtrekt – veel schade is, verrekenen ze dat ook niet meteen in de autoverzekeringspremie door een verhoging in te voeren. Maar toch is er een enkele partij die een uitzondering op de regel is.

Promovendum verlaagt de premie van hun autoverzekering

Verzekeringsmaatschappij Promovendum koos wel voor een verlaging van de premies van hun autoverzekeringen voor de komende 2 maanden. Volgens de verzekeraar is daar ruimte voor omdat autobezitters minder rijden, waardoor er minder schade is. Voor bestaande klanten verlaagt de verzekeraar de autoverzekeringspremie met 10 procent. Tot nu is Promovendum de enige Nederlandse verzekeraar die dit aanbiedt, ook al melden veel andere maatschappijen dat automobilisten fors minder schade rijden.

Autoverzekeringspremies in Nederland aan de lage kant

Er zijn een aantal verklaringen waarom de meeste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen momenteel minder vrijgevig zijn. Zo zijn de autoverzekeringspremies in Nederland in vergelijking met andere Europese landen aan de lage kant. Dit heeft ervoor gezorgd dat verschillende Nederlandse maatschappijen verlies maakten op hun autoverzekeringen in de afgelopen jaren. Daar komt bij dat je in veel landen momenteel een boete krijgt als je onnodig de auto instapt. In Nederland is de lockdown minder strikt, waardoor er dus nog steeds meer auto’s op de weg zijn dan elders in Europa.

Shercinio Ware
Nach oben