Leasevergelijker.nl Blog
pl leasen onder 200

Wat kan je private leasen onder de 200 euro?

Wanneer je een auto wil private leasen dan heb je waarschijnlijk een bepaald budget in gedachten. Met een beetje geluk heb je iets meer te besteden en kan je gaan voor de leaseauto van je dromen, maar goedkoop leasen is ook heel populair. Zo heb je wellicht iets minder auto, maar dat weer voor een gunstig bedrag. Wat kan je private leasen onder de 200 euro? We hebben de goedkoopste private lease modellen voor je op een rijtje gezet.

Door middel van private lease kan je een nieuwe auto rijden, zonder dat je deze nieuw moet kopen. Dit scheelt in een keer en hele hap geld wat je hoogstwaarschijnlijk niet zomaar kan missen. Kies je voor private lease dan betaal je bepaald maandbedrag en alles wordt voor je geregeld. Ook de wegenbelasting en verzekering. Je huurt als het ware een auto van je leasemaatschappij, maar dan voor een minimale periode van twee jaar. De brandstof betaal je wel zelf.

Private leasen onder de 200 euro

Door alles wat er bij een private lease auto zit inbegrepen ben je dikwijls minder kwijt dan wanneer je een auto nieuw moet kopen. Dat wil echter niet zeggen dat we niet op de kleintjes letten en het maandelijkse leasebedrag zo laag mogelijk willen houden. Er zijn private lease auto’s voor onder de 200 euro verkrijgbaar. Toch is de keuze ietwat beperkt als je maandelijks niet meer dan 200 euro uit wil geven. Auto’s die je kan leasen voor dit bedrag komen meestal uit het A-segment en zijn dus kleiner dan je misschien voor ogen had.

Voordelen kleine private leaseauto

Maar een kleine leaseauto is niet per se slecht. Sterker nog: juist de kleinere modellen auto’s zijn onwijs populair gebleken. Het maandbedrag valt weliswaar lager uit, maar dit geldt ook voor de brandstofkosten. Dit komt doordat kleinere auto’s meestal veel zuiniger rijden dan hun grote broertjes uit het B-klassement. Daarnaast bestaat er nog altijd het misverstand dat je met dergelijke kleine wagentjes geen normaal stuk over de snelwegen kan rijden. Onzin natuurlijk! Want de nieuwe modellen uit het A-klassement zijn dikwijls beter geschikt voor en uitgerust voor langere autoritten dan de oudere modellen uit het B- of C-klassement.

Leasen onder de 200 euro door de prijs te drukken

Er zijn een paar dingen die kan doen om de maandelijkse leasekosten te ‘drukken’. Let bijvoorbeeld eens op de aanbiedingen. Doe vooraf een beetje onderzoek naar welke leasemaatschappij gebruik maakt van bepaalde aanbiedingen bij het afsluiten van een leasecontract. Zo kan het zo zijn dat een leasevertrekker een grote partij van een bepaalde leaseauto heeft ingekocht en deze aanbiedt voor aantrekkelijk maandbedrag. Een andere manier om je maandelijkse leasebedrag te verlagen is door de leaseperiode te verlengen. Meestal teken je een contract voor 12 of 24 maanden. Door de leaseperiode met een of twee jaar te verlengen gaan je maandelijkse kosten omlaag. Je zit daarentegen wel langer aan je private leaseauto vast, maar dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn.

Wat kan je leasen voor een laag maandbedrag?

Wat kan je precies leasen voor een maandbedrag onder de 200 euro. Om een lang verhaal kort te maken: niet heel erg veel. Er zijn slechts enkele leaseaanbieders die leaseauto’s voor onder de 200 euro in hun garage hebben staan. Toch kan je weleens geluk hebben en tref je toch wel heel leuke modellen en dat voor een vriendelijke prijs. We hebben een paar beschikbare private leaseauto’s onder de 200 euro voor je op een rijtje gezet.

Een Suzuki Celerio voor 169,00 per maand

 

Een Peugeot 108 voor 178 euro per maand

 

Een Skoda Citigo voor 178 euro per maand

 

Een Mitsubishi Space Star voor 188 euro per maand

 

Een Volkswagen Up! voor 199 euro per maand

 

Leaseauto’s uit het A-klassement

Kortom: zoek je naar een leuke kleine leaseauto voor onder de 200 euro? Dan zal je waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een wagen uit het A-klassement. Dit hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn, want kleine auto’s zijn hip en daarnaast stukken zuiniger en voordeliger. Daarnaast zijn de meeste nieuwe, kleine auto’s standaard uitgerust met de extra’s waar je vroeger alleen maar van kon dromen. Denk aan: Bluetooth, airco en een up-to-date veiligheidssysteem. Je rijdt weliswaar een kleine auto, maar deze heeft anno 2021 een onwijs groot karakter. Leuk voor jezelf en nog veel leuker voor de portemonnee.

Janet Jones
Nach oben