Leasevergelijker.nl Blog
Youngtimer voordelen en nadelen

Youngtimer voordelen en nadelen

Belangrijkste youngtimer voordelen en nadelen

Aan het leasen van een youngtimer kan je veel plezier beleven. Zo is de prijs lager en rij je in een prachtige nostalgische maar nog altijd comfortabele auto. Youngtimer voordelen zijn er dan ook volop. Maar helaas; het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Youngtimers zijn nu eenmaal wat ouder en ja, dat brengt ook nadelen met zich mee.

Wat zijn de voor- en nadelen van het leasen van een Youngtimer? LeaseVergelijker helpt jou graag om een weloverwogen keuze te maken. Ga je voor een auto uit bijvoorbeeld 2000, of toch liever voor een jonger exemplaar?

Youngtimer voordelen bij een leasecontract

Waarom kies je voor een youngtimer? En waarom zou je deze leasen in plaats van kopen? Youngtimers zijn niet voor niets een hype. Ze hebben wel degelijk mooie voordelen voor zowel de particuliere liefhebber als de zakelijke bestuurder. Die voordelen zijn niet alleen emotioneel en nostalgisch: een youngtimer leasecontract kan je ook nog eens geld besparen. Dat geldt absoluut voor private lease, maar in meerdere maten als je zakelijk leaset. Bovendien kan een youngtimer ook heel praktisch zijn.

Daarom splitsen we de youngtimer voordelen op in de emotionele voordelen, praktische voordelen en financiële voordelen. Laten we eerst de emotionele voordelen doorlopen.

– Een nostalgische auto uit de 90’s of 00’s!
Wilde je altijd al een bepaalde auto hebben, maar is dat er nooit van komen? Misschien paste de kinderen niet in de Mercedes SL of was je destijds nog druk aan het studeren. Dan is het nu tijd om eindelijk je dromen waar te maken!

– Youngtimers zijn liefhebbersauto’s
Zoals al benoemd: youngtimers zijn momenteel een hype. Sommige modellen zijn zelfs ware liefhebbersauto’s. Weet je voor zo’n auto een leasecontract te bemachtigen, dan is dat niet alleen al een voordeel op zich. Het betekent ook dat er waarschijnlijk netjes met de auto is omgegaan door eerdere bestuurders.

Het rijden van een youngtimer kan dus zeker leuk zijn. Maar is het ook praktisch; zo’n ietwat oudere auto? Zoals je hieronder ziet, is dat dus blijkbaar wél zo!

– Luxe, degelijke youngtimers zijn volop verkrijgbaar!
Als je aan een oude auto denkt, zie je misschien direct een verroest blik op wielen voor je. Dat is niet helemaal de realiteit. Er zijn veel premium youngtimer modellen beschikbaar van merken uit het hogere segment. Veel van deze auto’s gaan met gemak zo’n 4 ton aan kilometers mee. Ze zitten dan ook zeer degelijk in elkaar. Zo blijkt maar weer: leeftijd is slechts een getal.

– Toch extra onderhoud nodig? Niet jouw verantwoordelijkheid
Specifiek voor een leasecontract is het gemak van het onderhoud, zonder naar de kosten te kijken. Is er iets mis met de auto? Dan is dat niet jouw verantwoordelijkheid, maar die van de leasemaatschappij. Jij brengt hem naar de garage, zij laten jou weten wanneer alles weer in orde is. Dat scheelt een hoop gedoe en geregel.

Toch zitten de grootste voordelen van een youngtimer leasen hem écht in de kosten. Zie hieronder de twee belangrijkste financiële meevallers.

– Een vast bedrag per maand
Dat je niet verantwoordelijk bent voor onderhoud en reparatie, betekent ook dat de kosten niet voor jou zijn. Bij een leasecontract betaal je een vast bedrag per maand en kom je dus ook niet voor onverwachte kosten te staan. Ook niet als de youngtimer tóch beperkingen heeft.

– Lagere kosten dan voor een jongere auto
Vanwege de youngtimer regeling hebben zeker zakelijke leasenemers geluk. De bijtelling wordt namelijk na 15 jaar niet meer over de cataloguswaarde, maar over de dagwaarde bepaald. Dat wordt uiteraard ook doorgerekend in je leasecontract. Dit scheelt enorm in kosten! Ook als je private leaset kan een youngtimer voordeliger zijn. Je leaset dan namelijk geheel bijtellingsvrij! Bovendien zijn de meeste youngtimers simpelweg minder waard, waardoor de maandelijkse kosten ook lager uitkomen.

Nadelen van een youngtimer leasen

Zitten er ook nadelen aan het leasen van een youngtimer? Uiteraard! Ze zijn nu eenmaal niet de jongste meer. Hieronder een paar punten om rekening mee te houden voordat je definitief besluit een youngtimer te leasen.

– De kans dat iets kapot gaat is groter
Hoewel je niet zelf verantwoordelijk bent voor de reparaties en het onderhoud, is de kans dat er iets aan de auto moet gebeuren wel groter dan bij een nieuwere auto. Dan ben je de youngtimer dus mogelijk even kwijt. Om te voorkomen dat je zonder auto komt te zitten, is het verstandig om met de leasemaatschappij afspraken te maken over vervangend vervoer.

– Geen moderne veiligheidsopties
Youngtimers zijn gewoon veilige auto’s. Maar helaas, wat ze niet hebben, zijn de laatste innovatieve snufjes. Je zal het dus moeten doen zonder bijvoorbeeld automatisch remmen of dodehoek-detectie.

– Meer brandstofverbruik en slechter voor het milieu
Nieuwe auto’s zijn gemiddeld zo’n 15% zuiniger dan auto’s uit 2001-2004. Is je auto nog ouder, dan zal dit verschil nog groter zijn. Niet alleen ben je daardoor meer geld kwijt aan de pomp, het milieu wordt er ook niet erg blij van.

Youngtimer voordelen groter dan de nadelen?

Of de voordelen van het leasen van een youngtimer groter zijn dan de nadelen, is geheel aan jou. Mocht je overtuigd zijn, dan kan LeaseVergelijker je verder helpen. Bekijk op onze website het lease-aanbod van verschillende aanbieders. Youngtimers lease je zowel binnen een zakelijk als private leasecontract.

Janet Jones
Nach oben