Leasevergelijker.nl Blog
nieuwe elektrische auto’s van 2021

Dit zijn de nieuwe elektrische auto’s van 2021

Dit zijn de nieuwe elektrische auto’s van 2021

Het bijtellingspercentage voor volledig elektrische auto’s gaat in 2021 omhoog naar 12%. Ondanks de forse stijging van 4% is dat tarief nog steeds een stuk lager dan de 22% voor niet-elektrische auto’s. Daarnaast is elektrisch rijden beter voor het milieu en is er steeds meer aanbod aan elektrische auto’s. Dat betekent dat er elk jaar weer een aantal mooie nieuwe modellen zijn om naar uit te kijken. De 11 interessantste zetten we hieronder voor je op een rijtje. 

BMW i4 en BMW iX

De BMW i3 was de eerste volledig elektrische BMW. Het model leek niet veel op de bestaande modellen en de verkoopcijfers vielen dan ook wat tegen. De nieuwe BMW i4 is wel een echt herkenbare BMW. De inspiratie komt van de BMW 4-serie Gran Coupé, en met een actieradius van 600 km kan je er ook een aardig stuk mee rijden. De BMW iX is een elektrische SUV. Dat is fijn als je een auto zoekt waar je wat meer in mee kunt nemen. Het interieur zit vol met digitale schermen en een hexagonaal stuurwiel. De actieradius van de BMW iX is ook 600 km. 

Mercedes EQA, EQS en EQB

Mercedes komt in 2021 met 3 nieuwe elektrische modellen op de markt. De eerste is de EQA, de elektrische variant van de GLA met een actieradius van 400 km. De tweede, de EQS, brengt je met een actieradius van 700 km een stuk verder. De inspiratie voor dit model komt van de S-klasse. Het moet dé concurrent worden van de Tesla Model S. Het laatste model is de Mercedes EQB, de elektrische versie van de GLB. Het is een ruime SUV met 7 zitplekken en een actieradius van 400 km. 

Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron

Met de Audi e-tron GT komt het Duitse automerk met een concurrent voor de Tesla Model S en de Porsche Taycan. Het is een luxe elektrische auto in het premium segment die in een snelle 3,5 seconden van 0 naar 100 km per uur gaat. De actieradius van deze luxeauto is 400 km. De Audi Q4 e-tron is een ruime SUV met 5 zitplaatsen en een 2 elektromotoren. De actieradius is 450 km en de auto moet begin 2021 op de markt komen. 

Volkswagen ID.5

Ook volkswagen komt in 2021 met een nieuwe elektrische auto: de Volkswagen ID.5. De ID.3 en ID.4 krijgen daarmee gezelschap. De ID.5 is de sportieve coupévariant van de ID.4. Zo komt er dus nog een SUV bij in het aanbod van elektrische leaseauto’s.

Tesla Model Y

Ook Tesla komt in 2021 met een nieuwe elektrische auto. De Tesla Model Y. In de VS rijdt dit model al even rond, maar bij ons is hij naar verwachting in het begin van het jaar verkrijgbaar. De Tesla Model Y is met zijn vanafprijs van 65.000 euro zeker niet goedkoop, maar gaat wel in slechts 5,1 seconden van de 0 naar de 100 km. 

Lightyear One

De Lightyear One is geen elektrische auto, maar een auto met zonnepanelen op het dak. Deze familieauto heeft een indrukwekkende actieradius van maar liefst 750 km. Dat is aanzienlijk meer dan de meeste elektrische auto’s in dit rijtje. Het prijskaartje is met 150.000 euro (exclusief belastingen) ook indrukwekkend te noemen. 

Lucid Air

De Lucid Air is in 2021 eigenlijk nog toekomstmuziek. Dit jaar moeten de eerste twee duurste versies elektrische auto’s in Amerika op de markt komen. Als Nederlandse consument kun je de auto wel alvast bestellen, maar het is nog niet bekend wanneer de Lucid Air ook in Europa leverbaar is. Aangezien je wel een aanbetaling moet doen, is dat best een dure gok.

Uitgebreid aanbod

Met deze 11 nieuwkomers erbij is er in 2021 opnieuw een ruim aanbod aan elektrische auto’s om te leasen. De nieuwe modellen hebben vaak een wat hoger prijskaartje, maar er zijn ook al veel kleinere en betaalbaardere elektrische auto’s op de markt. 

Sta je in 2021 voor de keuze voor een nieuwe leaseauto? Denk dan ook zeker aan een elektrische auto. De actieradius is steeds groter, er zijn steeds meer oplaadpunten en de bijtelling is in vergelijking met het standaard percentage laag. Zo blijft elektrisch leasen heel erg aantrekkelijk!

Janet Jones
Nach oben