Leasevergelijker.nl Blog

Meeste brokkenpiloten komen uit Zuid-Holland

Meeste brokkenpiloten komen uit Zuid-Holland

12-08-2015
Uit de analyse van Business Lease Nederland is gebleken dat de leaserijders uit Zuid-Holland de grootste brokkenpiloten zijn. De provincie Noord-Holland staat op de tweede plek en de Groningers staan onderaan de lijst. Hier rijden ze dus het veiligst in hun lease auto.

De meeste schade wordt binnen de bebouwde kom gereden, gevolgd door autosnelwegen en N-wegen. De gevaarlijkste dag om de weg op te gaan, ondanks dat er minder auto’s op de weg zijn, is de zaterdag, namelijk één op de vijf ongelukken vindt dan plaats.
Volgens Vincent Stikkelorum, directeur operations bij Business Lease Nederland, komt dit omdat in het weekend meer mensen rijden die minder rijervaring zijn. De zogenaamde “weekendrijders”.

Een geparkeerde auto of een ander obstakel is de grootste categorie wat betreft de aanrijdingen. Maar liefst 46% van alle ongelukken komt hierdoor. Daarnaast wordt er ook regelmatig achterop de voorganger gebotst (23%) of zorgt op het laatste moment van richting veranderen voor een aanrijding. Vorig jaar vonden de meeste aanrijdingen plaats in januari, februari en september, terwijl augustus de veiligste maand is. Dit komt waarschijnlijk doordat de zomervakantie in deze maand valt en er dus ook minder auto’s op de weg waren.

Ondanks het feit dat in de provincie Zuid-Holland de meeste brokken worden gemaakt, vindt het merendeel van de ongelukken plaats in Noord-Holland. Volgens Stikkelorum is dit te verklaren aan het woon-werk verkeer in deze provincie. Een voorbeeld hiervan zijn leaserijders die in Zuid-Holland wonen, maar voor hun werk dagelijks in Noord-Holland moeten zijn. Opvallend is dat er in Utrecht, na de gemeente Amsterdam, de meeste brokken worden gemaakt. De meeste ongevallen gebeuren op de A2, A15 en tot slot de A16. De N-wegen zijn verantwoordelijk voor slechts 2% van alle ongelukken.

 

LeaseVergelijker
Nach oben