Leasevergelijker.nl Blog

VZR kijkt kritisch naar voorwaarden voor private lease

VZR kijkt kritisch naar voorwaarden voor private lease

13-08-2015

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) kwam in maart 2015 voor het eerst met een aantal normen voor private lease. Nu heeft zij de 2.1 versie van deze private lease-normen gepubliceerd. Dit heeft, volgens VZR, tot gevolg dat de aanbieders van private lease de voorwaarden voor hun leasecontracten aanpassen.

De contracten waren namelijk te ingewikkeld volgens de VZR, omdat de consequenties niet duidelijk waren en de kans op overkreditering groot was. Dit is gebleken uit een test van 15 private lease aanbiedingen. Dit heeft, na overleg, geleid tot veel aanpassingen. Lease Concult ondersteund de VZR bij dit proces en kan worden gezien als expert op dit gebied. Deze normen zijn tot stand gekomen in overleg met meer dan twintig specialisten.

Naast de VZR kijkt ook de Autoriteit finicnaicele markten kritisch naar de ontwikkelingen in de private lease markt. Tot slot, is de VNA, de brancheverenging voor autoleasemaatschappjien, samen met de consumentenbond een initatief gestart om voorwaarden voor private lease op te stellen.

LeaseVergelijker
Nach oben