Leasevergelijker.nl Blog

De 5 leasetoppers van dit moment

Met de verder aantrekkende Nederlandse economie worden er ook meer leasecontracten afgesloten, zo blijkt uit cijfers van branchespecialist Aumacon. Daarvan lijken vooral de grote volumemerken (Renault, Opel, Ford, Toyota) te profiteren. De luxere merken zoals Audi en Mercedes verkopen weliswaar meer leaseauto’s, maar leveren relatief in. Van de grote merken doen alleen Fiat en Nissan het dit jaar minder goed. In dit artikel lees je wat de leasetoppers van dit moment zijn en waarom ze wel of niet een goede keus zijn voor je komende leasecontract.

Renault Mégane Estate

Deze ruime stationwagon met Franse charme is al jarenlang een groot succes op de Nederlandse leasemarkt. Bij de Renault Mégane Estate hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je ruimte tekort komt. Het interieur maakt een opgeruimde en nette indruk en het standaard rijgedrag is – tegen de sportieve trend in – rustgevend en onthaastend

Opel Astra Sports Tourer

Zijn kleine broertje won in 2016 nog de titel ‘auto van het jaar’, maar ook de in Nederland populaire stationvariant heeft veel om vrolijk van te worden. De ANWB roemt de Opel Astra Sports Tourer vanwege de scherpe prijs, uitgebreide veiligheidsuitrusting en eerlijke basismotor.

Skoda Octavia Combi

Veel bagageruimte, een zuinige motor en een klassieke uitstraling. De Skoda Octavia Combi is er wellicht niet voor de verstokte autoliefhebber, maar een gemiddelde Nederlandse zakelijke rijder komt al gauw uit bij deze Tsjechische stationwagon. Het infotainmentsysteem werkt snel, ziet er mooi uit en de auto zit bomvol met extra’s zoals parkeersensoren, automatisch dimmende spiegels en een regensensor. Klein puntje van kritiek: de auto mist wat souplesse in het rijgedrag.

Toyota Aygo

Naast de ruime gezinsauto’s doen ook de stadsautootjes het dit jaar erg goed als leasetopper. Een bekend voorbeeld is de Toyota Aygo. Onder de motorkap verschilt dit model nauwelijks van de Citroën C1 of Peugeot 107. Het verschil zit hem vooral in de uitvoering en de vormgeving. Op dat laatste punt weet Toyota te verrassen met een net iets hippere uitstraling. Volgens AutoWeek rijdt de Aygo duidelijk volwassener dan zijn voorgangers met een mildere vering en demping.

Opel Karl

Ook in de miniklasse vind je de Opel Karl. Hier geen hippe tierelantijnen, maar gewoon bescheiden Duitse degelijkheid. De auto is opvallend stil en stuurt gebalanceerd en koersvast. Verder heeft de Karl voor een stadsauto veel veiligheidsopties, waaronder Lane Departure Warning.

Shercinio Ware
Nach oben