Leasevergelijker.nl Blog

Shortlease

Wat is shortlease? Hoe werkt het? En waar vind ik de beste deal?

Heb je een dagje een auto nodig? Dan ga je meestal naar een verhuurbedrijf zoals Sixt, Europcar of Hertz. Wil je een paar jaar in een ‘auto van de zaak’ rijden? Dan sluit je een contract af met een leasemaatschappij. Maar wat nu als je een maandje of twee maanden een auto nodig hebt? Precies daarvoor is shortlease. In dit artikel lees je hoe shortlease precies werkt en waar je de beste deals vindt.

Hoe werkt shortlease?

Net zoals bij een ‘normaal’ leasecontract hoef je je met shortlease geen zorgen te maken over de kosten voor onderhoud, reparatie of belastingen. Alles – op benzine na – is bij de contractprijs inbegrepen. Het verschil zit hem vooral in de periode waarin je least. Bij een gewoon contract is de minimale periode al gauw een jaar. Een shortleaseovereenkomst heb je al vanaf een maand. Bovendien kun je een shortleasecontract veel eenvoudiger opzeggen. Vaak heb je vanaf een maand al opzegtermijnen van een week of zelfs een dag. De prijs is daarentegen wel weer hoger.

Wanneer is shortlease een goed idee?

Vooral in onzekere situaties is het handig om een shortleasecontract af te sluiten. Bijvoorbeeld wanneer je voor een project op locatie moet werken, maar niet weet of het contract na een paar weken of maanden wordt verlengd. Ook wanneer je een nieuwe auto wilt uitproberen, kun je shortlease overwegen. Een proefrit geeft vaak toch onvoldoende zekerheid of je de komende jaren in een auto wilt rijden. Tot slot is er nog de zogenaamde luxe shortlease rijder. Hij of zij probeert graag meerdere modellen uit en rijdt zo altijd in een gloednieuwe auto.

Wanneer kun je beter huren of ‘normaal’ leasen?

Heb je maar een paar dagen een auto nodig? Dan is shortlease wellicht te veel gedoe. Je hebt te maken met contracten en financiële checks. Bovendien zijn shortleases vaak pas vanaf een maand beschikbaar.

Aan de andere kant is het niet verstandig om jaren in een shortlease rond te blijven rijden. Langere leasecontracten zijn om begrijpelijke redenen per maand goedkoper. Overleg eventueel met de leasemaatschappij of je een shortleasecontract bij verlenging kunt omzetten in een normaal leasecontract. Vraag daarbij ook naar korting.

Waar vind je de beste deals?

Shortlease is in de regel duurder dan operational lease. Een Peugeot 108 lease je bijvoorbeeld al vanaf € 195 per maand, maar bij een kortdurend contract komt daar nog +/- 50% bij. Dat betekent natuurlijk niet dat shortlease altijd erg duur is. Leasemaatschappijen hebben regelmatig voordelige acties waar je gebruik van kunt maken. Via het onafhankelijke platform Leasevergelijker kun je eenvoudig uitvinden waar op dit moment de beste deals te vinden zijn.

 

[cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/shortlease/” title=”Vergelijk het shortlease aanbod” color=”yellow” /]

Shercinio Ware
Nach oben