Leasevergelijker.nl Blog

De toekomst van auto’s delen: huren bij je buren met SnappCar

De afgelopen jaren is het aanbod van peer2peer modellen om auto’s te huren en delen toegenomen. Sinds 2011 biedt SnappCar een voordelige autodeelservice aan, volgens het concept ‘huren bij je buren’. Zowel lokaal je auto delen als huren wordt makkelijk gemaakt. Ook een private lease is nu deel van het platform. Wat zijn de mogelijkheden en de voor- en nadelen? In dit artikel lees je meer over wat SnappCar is en doet.

 

Hoe werkt autodelen via SnappCar?

Gebruik van de SnappCar site is relatief eenvoudig. Nadat je een account hebt aangemaakt, voer je je postcode of plaatsnaam in, en zie je het aanbod van auto’s. Na de acceptatie van je verzoek betaal je en haal je de auto op. De voordelen van het gebruik van SnappCar zijn dat de verzekering is geregeld, er de nodige support wordt  geleverd (zoals een vervangende auto bij pech) en dat de community wordt gescreend. En uiteraard de prijs: SnappCar is zo’n 30% tot 50% goedkoper dan de traditionele autohuur.

Een nadeel is dat het aanbod uit minder nieuwe auto’s bestaat, en dat het dus per aanbieder de vraag is hoe goed de auto is onderhouden en of de auto netjes wordt aangeboden. Daarnaast zijn er de nodige risico’s voor de verhuurder. Maar al met al zijn gebruikers zeer positief.

 

De toekomst: 5 miljoen minder auto’s in Europa

Omdat oprichter Victor van Tol het belachelijk vindt dat er elke dag zoveel auto’s stilstaan, is het doel van SnappCar om 5 miljoen minder auto’s in Europa te hebben tegen 2022. Of het model ook helpt om files op te lossen (zoals Victor denkt) is de vraag, maar het is zeker een model dat kan bijdragen aan minder parkeerdrukte.

Daar zijn ze succesvol in; sinds 2011 is het gebruik van de service elk jaar verdubbeld, en daarom is het momenteel de één na grootste in zijn soort in Europa. De toekomst ziet er goed uit; dit jaar is er een forse investering binnengehaald en is de Duitse autodeler Tamyca ingelijfd.

 

SnappCar maakt private lease voordelig

Daarom biedt SnappCar ook twee private lease modellen aan in samenwerking met privatelease.com, omdat beide bedrijven slimmer autogebruik willen stimuleren. Je leaset dan heel voordelig; een Fiat 500 vanaf € 190 p/m of een Kia Picanto vanaf € 173 p/m. Daarbij kun je je contract afstemmen op je gebruik. Wel stel je je auto minimaal twee dagen per maand beschikbaar aan SnappCar. Zodra je dat meer dan twee dagen doet, begin je er ook nog wat aan te verdienen! Daardoor kan je private lease dus aanzienlijk goedkoper uitvallen.

 

[cta-button url=”https://goo.gl/5db6LB” title=”SnappCar leasen” color=”yellow” /]

Shercinio Ware
Nach oben