Leasevergelijker.nl Blog

Private lease of kopen?

Private lease of kopen? Wat is slimmer?

Het moment is aangebroken: je hebt een nieuwe auto nodig. Maar wat is dan een slimmere keuze? Private leasen of kopen? Dat hangt maar net van je wensen en financiële situatie af. Want aan beide opties zitten natuurlijk voor- en nadelen. In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten voordat je besluit om te gaan leasen dan wel kopen.

De voor- en nadelen van een auto kopen

Je eigen auto bezitten heeft natuurlijk zo zijn charme. Hij is echt helemaal van jou en niemand neemt hem je meer af. Als je zelf een auto koopt, heb je ook de grootst mogelijke keuze.

Bij een tweedehands model moet je er natuurlijk wel goed op letten of er geen (verborgen) gebreken zijn. Deze optie valt dus aan te raden voor iemand met verstand van auto’s.

Ook is het natuurlijk een flinke investering in één keer. Eventueel zou je ook een bedrag kunnen lenen om de auto te kopen. Dan betaal je uiteindelijk natuurlijk wel meer.

Tot slot is het een voordeel dat je je auto elk moment tegen een restwaarde kunt verkopen.

 

Voor- en nadelen auto kopen samengevat:

Voordelen – Auto helemaal van jou, grote keuze, restwaarde.

NadelenVerstand van auto’s nodig, flinke investering, duur bij lening.

De voor- en nadelen van een auto private leasen

Een optie die steeds populairder wordt is private lease. Je rijdt voor een vast bedrag per maand een splinternieuwe auto of een kwalitatief hoogstaande occasion. De kosten liggen misschien net iets hoger dan bij de goedkoopste tweedehands auto, maar daar krijg je wel zekerheid voor terug. Ook reparaties, onderhoud en pechhulp zijn namelijk bij het bedrag inbegrepen. Tevens betaal je geen belastingen. Na afloop van het contract kun je weer eenvoudig voor een ander model gaan.

 

Voor- en nadelen private lease samengevat:

Voordelen – Zekerheid, alle kosten inbegrepen, mooie nieuwe auto.

NadelenJe kunt niet zomaar van je leasecontract af.

 

Welke optie spreekt je meer aan? Misschien is het slim om gewoon eens wat modellen met elkaar te vergelijken. Op het onafhankelijke platform Leasevergelijker.nl zet je verschillende private lease aanbiedingen eenvoudig op een rij.

Shercinio Ware
Nach oben