Leasevergelijker.nl Blog

Een hybride auto leasen: waar moet je op letten?

Er is de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderd in autoland. Onder andere de opkomst van private lease en volledige danwel deels elektrische auto’s. Voor wie het niet op de voet heeft gevolgd, is hier een handig artikel met een introductie over een hybride auto leasen. Wat zijn hybride auto’s precies? Waar zijn zel wel en niet geschikt voor? Hoe werkt het qua belasting? En waar vind je de beste hybride lease deals?

Wat is een hybride auto?

Het bekendste voorbeeld is misschien wel de Toyota Prius. Een auto die zowel gebruik maakt van een traditionele verbrandingsmotor als een elektrische motor. Bij een ‘volledige’ hybride auto kunnen beide motoren direct de wielen aandrijven. Bij een ‘half’ (ook wel ‘mild’) hybride auto helpt de elektrische motor bij bepaalde taken.

Waarom zou ik een hybride auto leasen?

Een belangrijk voordeel van een hybride auto is dat deze minder schadelijke stoffen uitstoot en daardoor beter is voor het milieu.

Daarnaast ben je minder geld kwijt aan brandstof. De accu van de elektrische motor opladen is immers een stuk goedkoper dan diesel of benzine tanken. Een hybride auto leasen is daarentegen vaak wel weer wat duurder dan vergelijkbare diesels of benzines.

Tot slot zijn hybride auto’s een stuk stiller dan conventionele modellen. Zeker bij langzaam rijden en optrekken in de stad is dat prettig.

Geen bijtelling meer vanaf 2017, alhoewel..

Een belangrijk voordeel van (plug-in) hybrids leasen was dat je er tot 2016 ook een lagere fiscale bijtelling over betaalde. Dat belastingvoordeel is vanaf 2017 alleen nog maar voor volledig elektrische auto’s weggelegd. Tenzij je natuurlijk een hybride auto leaset waarvan het kenteken al voor 2017 op naam is gesteld.

Hoe kun je de beste hybride auto leasen?

In de beginjaren had je bij het leasen van hybride auto’s niet zoveel te kiezen. Je ging voor een Toyota Prius of misschien een Honda Insight.

Tegenwoordig is er echter een ruime keuze uit modellen. Bovendien hebben steeds meer maatschappijen operational lease en private lease hybrids in de aanbieding. Soms met (schijnbaar) onbegrijpelijke prijsverschillen. Je kunt natuurlijk alle offertes en kleine lettertjes zelf helemaal doorlezen. Maar op het onafhankelijke platform LeaseVergelijker heb je de verschillen met een paar klikken op een rij.

Shercinio Ware
Nach oben