Leasevergelijker.nl Blog

DS Private lease deals

Het Franse merk DS begon als premiumlijn van Citroën. De ‘Spirit of Avant Garde’ is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar sommige liefhebbers zweren bij het eigenwijze design. Zoals vroeger al De Gaulle in een (Citroën) DS rondreed, geldt dat ook voor de huidige Franse president Macrón en zijn DS 7 crossback. DS private lease deals zijn nog niet heel populair in Nederland. Misschien wel ten onrechte..

Duurzaam rijden en gerecyclede materialen

DS zet sterk in op milieuvriendelijk rijden. Het merk wil elk jaar een elektrische of in ieder geval hybride model introduceren.

De DS 7 crossback E-Tense is in ieder geval al een mooi voorbeeld. Een flinke crossover met sterke 200pk benzinemotor gecombineerd met twee elektromotoren van 109pk. Genoeg om voor woon-werkverkeer binnen de Randstad volledig elektrisch te rijden.

DS kiest ook bij de productie voor natuurlijke of gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan gerecycled kunststof. In totaal bestaat 29% van een nieuwe DS uit groene materialen.

Maar sportief over het wegdek vliegen kan ook

De DS3 Performance bewijst dat je er ook lekker sportief mee kunt rijden. Door een sperdifferentieel voel je de grip op het wegdek nog beter. Autoweek beoordeelt het model met 4 van de 5 sterren en noemt het een ‘spannende en sportieve auto’.

Techniek zorgt voor veiligheid en gemak

DS zet ook sterk in op nieuwe technieken die het rijgemak en de veiligheid verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een transparant scherm direct in uw gezichtsveld waar onder andere routeaanwijzingen op verschijnen. Ook hebben de modellen dodehoekbewaking, achteruitrijcamera’s en een active city brake lasersysteem dat automatisch afremt als u een voetganger of andere auto dreigt aan te rijden.

Avant-garde design van een Nederlander

De Fransen laten zich graag voorstaan op hun design. Déesse (DS op zijn Frans uitgesproken) betekent dan ook ‘godin’ en de slogan van het merk is ‘the Spirit of Avant Garde’. De Nederlander Ivo Groen is inmiddels verantwoordelijk voor het ontwerp van de lijn. Hij omschrijf het zelf in een interview als: “Vooruitstrevend ontwerp, moderne techniek en typische Franse elegance. Het gevoel van welbehagen willen we bereiken door middel van veel mooi handwerk zoals het leer op de stoelen.”

Een DS private lease?

Er zijn überhaupt nog maar een paar modellen op de markt. Namelijk de DS 3 (cabrio), DS 4 (crossback), DS 5 en DS 7 crossback. Ook daarom is het private lease aanbod van het Franse merk nog niet zo groot. Maar ook met de elektrische toekomstplannen van het bedrijf, is het interessant om DS private lease deals in de gaten te houden.

Shercinio Ware
Nach oben