Leasevergelijker.nl Blog

Skoda private lease deals

Waar voor je geld. Dat is waar het Tsjechische merk Skoda al jaren in uitblinkt. Mede dankzij de technische expertise van moederbedrijf Volkswagen bouwt het prima rijdende stadsauto’s en middenklassers.

De Fabia en Octavia zie je inmiddels redelijk vaak terug op de Nederlandse wegen. Dankzij Skoda private lease deals rij je voor een relatief laag bedrag per maand in een mooie auto. Hier lees je hoe.

Hoe werkt Skoda private lease?

Tot een aantal jaar geleden was leasen vooral bekend als ‘auto van de zaak’. Nu rijden steeds meer consumenten en zzp’ers met een auto van een leasemaatschappij. Dat heeft verschillende voordelen:

  • Het is vaak goedkoper dan kopen met financiering.
  • Verzekeringen, belastingen, onderhoud en meer zijn inbegrepen.
  • Geen onverwachte kosten meer voor schade of pechhulp.
  • Rijden in een splinternieuwe auto.

Bij een Skoda private lease deal kies je als eerste het model waar je graag in wilt rijden (bijvoorbeeld Citigo, Kodiaq, Fabia of Octavia)

Vervolgens kies je een kilometerbundel (maximaal aantal jaarlijkse kilometers) en leaseperiode (meestal 12 tot 48 maanden).

Let daarbij ook op de voorwaarden van het leasecontract. Bij de een is er bijvoorbeeld uitgebreide pechhulp (heel Europa) inbegrepen en bij de ander krijg je alleen pechhulp in Nederland. Andere zaken om op te letten zijn de soort schadeverzekering, voorwaarden bij annuleren, keurmerk Private Lease.

Waarom een Skoda leasen?

De magere jaren van Skoda zijn alweer even geleden. Vanaf het partnership met Volkswagen (1991) maakt het Tsjechische bedrijf betrouwbare en tegelijkertijd betaalbare auto’s.

De Skoda Superb werd in 2015 door Autoweek zelfs beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. Daarmee is het een geduchte concurrent van bijvoorbeeld de Volkswagen Passat. Uit het testrapport: “Met de Superb heb je veel auto voor je geld. Hij is groot, comfortabel en ook nog eens lekker aangekleed. De 1,4-liter TSI  is een aangename, efficiënte motor.”

Waar vind je de beste Skoda private lease deals?

Een Skoda is over het algemeen voordelig te leasen. Toch zitten er nog wel wat (prijs)verschillen tussen de leasemaatschappijen. Misschien omdat de een simpelweg slimmer inkoopt of lagere marges haalt, maar misschien ook omdat een maatschappij beknibbelt op de voorwaarden.

Het kan nogal wat tijd kosten om op de websites alle offertes en kleine lettertjes naast elkaar te leggen. Daarom kun je bij LeaseVergelijker (onafhankelijk platform, niet gelieerd aan een maatschappij) eenvoudig alle Skoda private lease deals in een paar klikken naast elkaar zetten.

Shercinio Ware
Nach oben