Leasevergelijker.nl Blog

Een Peugeot 308 leasen? Alles wat je moet weten

De nieuwe Peugeot 308 is een fijne hatchback middenklasser waar de recensenten over het algemeen enthousiast over zijn. Maar het is ook een segment met felle concurrentie. Dus waarom zou je voor een 308 kiezen? Welke modellen zijn er? En waar vind je de beste deal?

Wat zeggen de recensenten over de 308?

De Peugeot 308 komt in een paar verschillende smaken. De ‘gewone’ hatchbackvariant, de 308 stationwagon, en de sportieve variant 308 GTi.

Het Britse tv-programma TopGear is enthousiast over de nieuwe 308 hatchback. Een goede concurrent voor de Volkswagen Golf en de Ford Focus, volgens de Britten. “The best hatch Peugeot ever made.

AutoExpress is met een viersterrenbeoordeling ook enthousiast en roemt het automatische remsysteem en de stoerdere look. Als minpunt noemt het de ergonomie voor ‘people of certain sizes’.

Ook AutoRai geeft de 308 een goede beoordeling, onder andere de zuinigere motoren krijgen een pluim. Als minpunt noemt de website het gebrek aan fysieke knoppen bij het entertainmentsysteem.

Is een 308 met hogere bijtelling nog de moeite waard?

Tot 2016 kreeg je op de zuinigere 308 modellen een lagere fiscale bijtelling. Nu heeft de overheid alle tarieven gelijk getrokken en betaal je, op volledig elektrische auto’s na, overal een tarief van 22%

Is het dan nog de moeite waard om een Peugeot 308 te leasen?

De meeste experts denken van wel. Je hebt nog steeds een relatief voordelige auto voor een vast bedrag per maand. In onderstaande alinea lees je meer over hoe het leasen precies werkt.

Wil je een 308 leasen? Dit is hoe het werkt

Eerst bekijk je welk model je wilt gaan leasen. Bijvoorbeeld de hatchback of de 308SW. Vervolgens kies je een uitvoering.

Een leasecontract sluit je in de regel af voor een periode tussen de 12 en 48 maanden. Korter leasen (1-12 maanden) kan ook, al valt het dan in een aparte categorie met eigen voorwaarden: Shortlease.

Met de zogenaamde kilometerbundel geef je aan hoeveel kilometer je maximaal per jaar wilt rijden. Bijvoorbeeld 20.000 kilometer. Hoe hoger het aantal kilometers, hoe hoger je maandelijkse kosten.

Let tot slot op de voorwaarden die een leasemaatschappij biedt. Zie je grote prijsverschillen? Dat kan aan een beter inkoopbeleid liggen, maar ook bijvoorbeeld omdat de ene maatschappij een uitgebreide (casco) schadeverzekering biedt en de andere niet (WA).

Hoe vind je de beste leasedeal voor de 308?

In plaats van zelf alle kleine lettertjes door te lezen, kun je op het onafhankelijke LeaseVergelijker eenvoudig een overzicht krijgen van alle prijzen en voorwaarden. Zo vind je eenvoudig de beste deal.

Shercinio Ware
Nach oben