Leasevergelijker.nl Blog

Eerste leasemaatschappijen door duurzaamheidstoets

De eerste certificaten Duurzaam Autoleasen zijn door Harry Filon van Duurzaam Repareren uitgereikt aan Terberg Leasing, Multilease en Noordlease. Dit zijn de eerste leasebedrijven die zo’n certificaat ontvangen en hun duurzaamheid hebben aangetoond.

Duurzaam Autolease

Het label Duurzaam Autolease is in 2015 gelanceerd. Het is een initiatief van meerdere leasemaatschappijen, die bijeen zijn gekomen om transparantie te bieden.  De aangesloten maatschappijen denken vanuit de perceptie van de klant.

Leasemaatschappijen moeten een duurzame bedrijfsvoering kunnen aantonen om dit label te mogen voeren. Er moet bijvoorbeeld een klimaat neutrale bedrijfsvoering zijn, de werkzaamheden aan de vloot moeten zoveel mogelijk worden neergelegd bij bedrijven die duurzaam repareren en er wordt gelet op duurzame inzetbaarheid van personeel en andere eisen die bijdragen aan duurzaam ondernemen.

“Het bleek niet zo eenvoudig om duurzaamheid aan te tonen”, aldus Filon. “Een klimaat neutrale bedrijfsvoering bijvoorbeeld, is afhankelijk van de onderdelen die je in het vaststellen van de voetafdruk meetelt en wat is ‘goed beleid’ te aanzien van het vitaal houden van personeel?”

Leasemaatschappijen aangesloten

Mede om die reden heeft het even geduurd voordat de eerste leasemaatschappijen de gehele procedure succesvol konden afronden. De stichting is dan ook heel verguld met de certificering van deze drie bedrijven. “We hebben al jaren geleden gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. We merken dat steeds meer klanten dit niet alleen belangrijk vinden, maar hiervoor een bevestiging zoeken”, aldus Henk Vonhof, COO bij Terberg Leasing.

Filon verwacht binnenkort nog een aantal lessors aan het label Duurzaam Autoleasen te kunnen overhandigen.

Wilt u meer informatie over het label ‘Duurzaam Autolease’  klik hier

Shercinio Ware
Nach oben