Leasevergelijker.nl Blog

XLLease opent private leasewinkel

Leasemaatschappij XLLease heeft de dochtermaatschappij XLEasy opgericht om zijn private lease-activiteiten in onder te brengen.

Dat meldt XLLease-directeur Frank van Klink aan Automotive.

XLEasy biedt naast de merken van holding Autohaas (VW, Audi en Seat) ook alle andere merken aan. Het onderhoud van de eigen merken vindt bij Autohaas plaats en voor de rest is de klant vrij om te kiezen, XLLease werkt daarvoor wel alleen met dealers. Alle schades worden bij het eigen schadeherstelbedrijf in Apeldoorn hersteld. XLLease haalt en brengt door het hele land.”

Van Klink is altijd kritisch geweest over het onderwerp private lease. “De particuliere klant komt gewoon nog naar de showroom”, stelde hij eerder in Automotive. Klanten kunnen in het concept dat hij nu presenteert dan ook langskomen in Apeldoorn bij het hoofdkantoor van XLLease voor een persoonlijk adviesgesprek of een proefrit. “Eind dit jaar of in de eerste helft van 2017 gaan we een fysieke privéleasewinkel openen (Noordlease deed dat eerder al in Groningen, red) waar winkelend publiek binnen kan lopen voor advies en informatie over private lease. Dat zal of bij ons kantoor zijn in Apeldoorn Zuid, of in het centrum van Apeldoorn.”

Volgens Van Klink neemt private lease nu zeker een vlucht, maar blijft het veelal hangen in het A-segment. “Wij zetten in op het B- en C-segment. We denken dat de markt er klaar voor is.” Over de aantallen doet hij nog geen uitspraak. “Het eerste jaar richten we ons vooral op de marketing rond de producten.”

Van Klink kondigde zijn privéleasewinkel al aan in de Top 24 leasemaatschappijen, die onlangs werd gepubliceerd in Automotive.

XLLease heeft het Keurmerk Private Lease.

Shercinio Ware
Nach oben