Leasevergelijker.nl Blog

Consumentenbond onderzoekt private lease

Denkt u aan private lease van een auto? De Consumentenbond onderzoekt momenteel de voorwaarden van de diverse aanbieders. Wij vertellen u nu alvast waar u op moet letten.

Steeds vaker keuze op Private Lease

Het is niet voor niets dat de Consumentenbond Private Lease constructies onderzoekt, want de populariteit hiervan neemt enorm toe.

Die stijging in het animo komt door een aantal voordelen voor de eindgebruiker:

  • U hoeft niet te putten uit uw spaargeld.
  • U hoeft geen geld te reserveren voor onvoorziene kosten, zoals het bezoek aan de garage.
  • Van fiscale bijtelling is geen sprake.
  • Hoop extra kosten als verzekeringen en pechhulp zijn inbegrepen bij het leasecontract.

Voorwaarden Private Lease

Toch gaat de Consumentenbond niet voorbij aan de haken en ogen van deze leasevorm.
Bij eerdere onderzoeken maakte de belangenbehartiger al een lijst met privatelease voorwaarden, die wij met u willen delen:

  • Een leasemaatschappij kan als voorwaarde stellen om in bundels af te nemen. Stel zo’n maatschappij berekent bundels per 12.000 af en u rijdt er 12.001. Dan betaalt u in het ergste geval voor 24.000 kilometer.
  • In de meeste gevallen is de voorwaarde dat de maatschappij u BKR registreert. Overweegt u dus een huis te kopen? Private Lease kan in dat scenario uw hypotheekbedrag verlagen.
  • Contractbreuk kan bij sommige leasemaatschappijen kostbaar zijn vanwege de boeteclausule. Bent u werkloos, geëmigreerd, of gaat het om sterfgeval? Het leasecontract loopt dan alsnog door tegen maandtarieven van vaak 15 a 50 procent.

Eerlijk advies over Private Lease?

Waar bent u dan aan toe wanneer u Private Lease overweegt? Vergelijk het aanbod goed op de voorwaarden.

[cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/private-lease/” title=”Privatelease aanbod vergelijken” color=”orange” /]
Shercinio Ware
Nach oben