Leasevergelijker.nl Blog

Elektrische private lease: milieubewust rijden | LeaseVergelijker

Elektrisch private leasen: milieubewust de weg op

Naast benzine, diesel, hybride en LPG kan je ook kiezen voor elektrisch private lease. Dat is niet alleen duurzaam en beter voor het milieu, vele klanten ervaren elektrisch rijden als ontzettend comfortabel. Voor een vast maandelijks leasetarief rij je gemakkelijk weg in bijvoorbeeld jouw nieuwe sedan, hatchback of SUV! 

Waarom zou je een elektrische auto particulier leasen in plaats van kopen? Hier komen een hoop voordelen bij kijken. Zo wordt een daadwerkelijke aanschaf direct een stuk minder interessant. 

Wat zijn de voordelen van elektrisch private leasen?

  • Elektrisch private leasen is ontzettend makkelijk! Naast het vaste maandbedrag betalen, hoef jij er alleen nog maar voor te zorgen dat jouw nieuwe leasebak opgeladen blijft. Waarom zou je ervoor kiezen om elektrisch te private leasen?
  •  Je vermijdt de vaak hoge aanschafkosten van een elektrische auto;
  • Volgens het klimaatakkoord kan je per 1 juli 2020 subsidie aanvragen voor het private leasen van een elektrische auto, een win-win dus!
  • Het klimaat, daar geven we zelf natuurlijk ook om. Het is nu eenmaal een feit dat elektrische auto’s geen CO2 uitstoten tijdens het rijden en zo dus minder belastend zijn voor het milieu.
  • Door elektrisch private leasen wordt milieuvriendelijk rijden veel toegankelijker als je geen dure nieuwe variant kunt aanschaffen;
  • Aan het eind van de maand ben je aan het opladen van je elektrische auto (veel) minder geld kwijt dan bij een auto die rijdt op brandstof.

Laad thuis je nieuwe elektrische leaseauto op

Heb je zonnepanelen op het dak? Kijk dan zeker niet verder! Je elektrische leaseauto thuis opladen is voor jou dan namelijk helemaal gratis. Zo niet, dan laad je ook gemakkelijk thuis volgens de stroomtarieven van je eigen leverancier, gewoon via het stopcontact. Een andere optie is het plaatsen van een eigen laadpaal. Het laden op je eigen voorzieningen is maar liefst twee tot drie keer goedkoper dan het gebruiken van een publieke laadpaal. Hou er in dit geval wel rekening mee dat laden aan het laadpaal stukken sneller gaat dan via het stopcontact.

Heb je besloten een elektrische auto te willen leasen? Dan het is tijd om op zoek te gaan naar de ideale aanbieder voor jou! Bij LeaseVergelijker bekijk je gemakkelijk een volledig aanbod aan leasemaatschappijen met de bijgevoegde voorwaarden.

Shercinio Ware
Nach oben