Leasevergelijker.nl Blog

Waar kun je ervaringen met private lease vergelijken?

Private lease wordt steeds populairder. Steeds vaker hoor je erover via radio en familie en vrienden. Daardoor ben je benieuwd geworden wat de gebruikerservaringen zijn van leaserijders. Want een goede graadmeter zijn de gebruikerservaringen van andere. Hier lees je waar je ze kunt vinden.

Waarin verschillen leasemaatschappijen?

Maar eerst het volgende: waarom vraagt de ene leasemaatschappij een significant lager bedrag dan de andere lease-aanbieder voor hetzelfde model? Het antwoord vind je meestal terug in de kleine lettertjes.

Zo heeft de ene maatschappij de auto uitgebreid verzekerd voor alle mogelijke ongevallen, terwijl de andere het alleen moet doen met een wettelijk verplichte WA-verzekering. Ook verschillen de voorwaarden voor bijvoorbeeld pechhulp of vervangende auto’s.

Tot slot wil je weten of je tussentijds je kilometerbundel kunt aanpassen en wat de voorwaarden voor annulering van het contract zijn.

Gebruikerservaringen vergelijken op reviewsites

Heb je een private lease auto gevonden waar je graag in wilt rijden? Dan is het tijd om de verschillende aanbieders langs de meetlat te leggen. Kijk om te beginnen eens wat de ervaringen van andere gebruikers zijn. In ons overzicht van 49 aanbieders kun je per leasemaatschappij eenvoudig terugvinden waar gebruikers reviews achterlaten.

Een goede bron is bijvoorbeeld de Facebookpagina van een leasemaatschappij. Maar ook websites zoals Tevreden.nl of Klantenvertellen.nl zijn een goede bron voor reviews. Het voordeel van reviewsites boven Facebook is dat het om geverifieerde klanten gaat. Dus niet iedereen kan zomaar een review achterlaten.

Kijk niet alleen naar het gemiddelde cijfer

Staar je bij het vergelijken van ervaringen met private lease trouwens niet alleen blind op het gemiddelde cijfer. De ene review is immers waardevoller dan de andere. Pik er een paar uit en beoordeel ze per stuk. Heeft iemand terechte kritiek of legt hij op alle slakken zout?
Lease ervaringen vergelijken? Ook even Googelen.

Tot slot is het nooit een slecht idee om ervaringen over je gewenste leasemaatschappij even via Google na te gaan. Voor het beste resultaat kun je trouwens het jaartal erbij zetten. Een leasemaatschappij kan immers in 2016 fantastische service leveren, terwijl het in 2018 allemaal wat tegenvalt. Zoek dus op: private lease maatschappij ervaringen jaar.

Private lease voorwaarden eenvoudig op een rij

Laat subjectieve reviews van andere gebruikers echter nooit de enige graadmeter zijn waarop je voor een bepaalde leasemaatschappij kiest. Het is ook slim om meetbare voorwaarden eenvoudig op een rijtje te zetten. Is een maatschappij aangesloten bij het Keurmerk Private Lease? Wat zijn de voorwaarden bij annulering? En welke schadeverzekering wordt er afgesloten? Deze voorwaarden zet je hier eenvoudig op een rij.

Shercinio Ware
Nach oben