Leasevergelijker.nl Blog

Leasemaatschappijen vergelijken? Dit is hoe je het doet

Leasen wordt steeds populairder in Nederland. Met name private lease is de laatste jaren in opmars. We kiezen voor luxere modellen en sluiten langer durende leaseovereenkomsten af (bron: Aumacon CARmonitor leasebedrijven). Steeds meer leasemaatschappijen spelen daar handig op in. Maar dat maakt kiezen natuurlijk ook moeilijker. Hoe kan je het beste leasemaatschappij vergelijken?

Kiezen uit een groot aantal maatschappijen

Sommige leasemaatschappijen richten zich op een specifieke doelgroep. Denk aan een aanbieder voor shortlease (voor een periode van 2 tot 12 maanden). Over het algemeen kun je bij de meeste aanbieders terecht. Zeker grotere spelers zoals Athlon, Alphabet of Leaseplan bieden voor ieder wat wils. Je kent deze leasemaatschappijen waarschijnlijk wel van de advertentiecampagnes.

Toch loont het om ook te kijken naar kleinere leasemaatschappijen. Kijk eens naar dit overzicht van bijna 50 verschillende leasemaatschappijen. Je kunt dan de onafhankelijke beoordelingen van klanten zien op sites zoals Tevreden.nl en The Feedback Company.

Is een leasemaatschappij te vertrouwen?

Een algemene klantbeoordeling is niet genoeg om je keuze op te baseren. Probeer ook om objectief verifieerbare voorwaarden te controleren. Is een leasemaatschappij bijvoorbeeld aangesloten bij het Keurmerk Private Lease? Bij een maatschappij met dit keurmerk weet je zeker dat een eventuele annulering of tussentijdse aanpassing van het aantal kilometers fatsoenlijk wordt afgehandeld. Verdere kwaliteitskeurmerken zijn bijvoorbeeld Private Lease OK en een lidmaatschap van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

Vergelijk maatschappijen niet alleen op prijs

Weet je al welk model auto je wilt gaan leasen? Je zult dan al snel merken dat er verschillen in de prijzen zit. Natuurlijk is het voordelig om direct voor de voordeligste optie te gaan. Maar kijk goed naar de aanvullende voorwaarden. Welke verzekeringen zitten er bijvoorbeeld bij inbegrepen?

Gaat het om een wettelijk verplichte WA-verzekering of een allriskverzekering waarbij je voor bijna alle mogelijke schades bent gedekt. Kijk ook goed naar voorwaarden over tussentijds annuleren, onderhoud, en pechhulp in binnen- en buitenland.

Dagenlang rondstruinen op leasesites

Alle leasemaatschappijen met elkaar vergelijken kan je behoorlijk wat tijd gaan kosten. Bovendien moet je goed door alle marketingpraat heen lezen. Het lijkt een mooie aanbieding maar hoe zit het met de kleine lettertjes?

Shercinio Ware
Nach oben