Leasevergelijker.nl Blog

Kun je je auto beter leasen of kopen?

Tijd voor een nieuwe auto. Je kunt, zoals altijd, naar de dealer gaan voor een mooi nieuw model en deze direct (op afbetaling) kopen, of je kunt voor de optie private lease gaan. Welke van de twee is voordeliger? Waar moet je allemaal aan denken? Daarover gaat dit artikel.

Heb je wel genoeg geld voor een nieuwe auto?

Het is misschien een beetje Hollands om hier gelijk over te beginnen, maar uiteindelijk wel erg belangrijk bij de keuze om te gaan leasen of kopen. Kun je het aanschafbedrag van een nieuwe auto veroorloven?

En heb je vervolgens nog geld over voor onverwachte kosten zoals reparaties en pechhulp? Bij private lease rijd je een auto voor een vast bedrag per maand. Daarbij zijn onderhoud en verzekeringen inbegrepen.

Let op: Leasen telt mee voor je hypotheek

Sta je op het punt om een huis te kopen? Dan is slim om te weten dat private lease meetelt in de berekening van banken over je maximale hypotheekwaarde. Een bank neemt 65% van het maandelijkse leasebedrag en brengt dat in mindering op je maximale maandelijkse woonlasten. Kom je hierdoor in de knoop met je hypotheek? Dan is het misschien slimmer om een goedkope (tweedehands) te kopen.

Voor welke periode heb je de auto nodig?

Private leasecontracten hebben in de regel een looptijd van één tot vier jaar. Zeker bij een contract van meerdere jaren krijg je korting op het maandelijkse leasebedrag. Dan moet je alleen wel zeker weten dat je de auto in die periode ook echt gaat gebruiken. Bij annulering van het leasecontract kun je namelijk met een fikse boete te maken krijgen. Maatschappijen die zijn aangesloten bij het ‘Keurmerk Private Lease’ hebben in ieder geval faire voorwaarden voor annulering.

Een nieuwe auto is de dag na aanschaf al gelijk een stuk minder waard. Het is daarom slim om een nieuwe auto voor langere tijd te gebruiken als je hem wilt kopen. Anders kun je beter voor private lease kiezen.

Autorijden kan goedkoper met een occassion

Als je een mooie nieuwe auto niet zo belangrijk vindt en ook wat spaargeld opzij hebt gezet, kun je goedkoper uit zijn met een occasion die je zo veel mogelijk op rijdt. Een groot nadeel is wel dat je met hoge kosten te maken kunt krijgen voor onderhoud en reparaties.

Eenvoudig leasemaatschappijen vergelijken

Wil je graag uitvinden wat de precieze kosten bij private lease zijn? Het is lastig om alle lease aanbieders op prijs en voorwaarden te vergelijken. Je bent zo dagen zoet met het lezen van alle kleine lettertjes. Op de onafhankelijke vergelijkingssite LeaseVergelijker zet je prijzen en voorwaarden eenvoudig op een rij.

 

[cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/private-lease/” title=”Vergelijk het private lease aanbod” color=”yellow” /]

Shercinio Ware
Nach oben