Leasevergelijker.nl Blog

Nissan Leaf is dé elektrische auto voor 2018 en daarna

Misschien was het je in al het marketinggeweld rond de Tesla en Elon Musk even niet opgevallen, maar de Nissan Leaf is als elektrische auto aan een bijzondere opmars bezig. In dit artikel lees je waarom deze Japanner wel eens dé elektrische auto van 2018 kan worden.

Geen woorden maar daden

Waar Tesla leveringsproblemen heeft met de recent geïntroduceerde model 3, zijn er van de Nissan Leaf 1.5 miljoen modellen over de toonbank gegaan. Indrukwekkend wanneer je bedenkt dat het om een volledig elektrische auto gaat. In 2018 introduceert Nissan alweer een nieuwe versie en de verwachtingen zijn opnieuw hooggespannen.

Elektrisch rijden populairder

Eerst even dit. Waarom zou je anno 2018 elektrisch gaan rijden? De cijfers wijzen in ieder geval uit dat steeds meer consumenten hiervoor kiezen. Als milieubewuste burger werk je zo mee aan het behoud van onze planeet, maar ook de mogelijkheden van elektrische auto’s worden steeds groter. Zo had je tot voor kort alleen nog volledig elektrisch aangedreven modellen met een bijzonder kleine actieradius. Deze wordt echter elk jaar verder opgerekt. Wie bijvoorbeeld binnen de Randstad woont en werkt kan met een EV vaak prima overweg.

ProPilot: op weg naar autonoom rijden

Een van de zaken die Nissan bijzonder maakt, is het geavanceerde ProPilot systeem. Dit kan al volledig zelfstandig voor je inparkeren (want: wie houdt er van inparkeren?) en ook op de snelweg is het een bijzonder handige hulp bij het rijden. In de toekomst beoogt Nissan dat de auto met de ProPilot volledig autonoom kan rijden wanneer je dat wilt.

Betaalbaar een elektrische auto leasen

Maar autonoom rijden is niet de belangrijkste reden waarom veel mensen voor de Nissan Leaf kiezen.

Het is gewoon een enorm goede allrounder, zo blijkt ook uit deze review van The Independent. Je hebt een ruime, zuinige, intelligente en milieuvriendelijke auto voor een aantrekkelijke prijs.

Dat laatste zorgt ervoor dat ook veel zakelijke rijders overwegen een Nissan Leaf te leasen. Gecombineerd met een lagere bijtelling in 2018 en belastingvoordelen zoals de Milieu- en Investeringsaftrek (MIA) wordt het voor hen een interessante optie.

Shercinio Ware
Nach oben