Leasevergelijker.nl Blog
Private Lease tarieven stijgen

Private Lease tarieven stijgen

Prijsstijgingen private lease zijn niet te voorkomen

Iedereen heeft gemerkt dat het dagelijks leven duurder wordt. Dat geldt ook voor auto’s. De prijzen van de fabrikanten voor het produceren van auto’s stijgen. Dit zie je terug in de vraagprijs voor de aanschaf van een nieuwe auto. Ook leasemaatschappijen hebben hiermee te maken. Ondanks dat de leasebranche scherp kan inkopen, stijgt ook voor hun de inkoopprijs. Leasemaatschappijen lijken de stijging van de prijzen voor een private leaseauto niet te kunnen voorkomen. Hier spelen nog een aantal andere factoren mee. 

Prijsstijging door invoering WLTP
Naast de prijsstijging van nieuw geproduceerde auto’s, hebben leasemaatschappijen te maken met een hogere BPM. De belasting van personenauto’s en motorrijtuigen (BMP) betaal je als Nederlander voor een nieuw aangeschafte personenauto, bestelauto of motor. De hoogte van de belasting hangt af van de CO2-uitstoot van het voertuig. Om dit vast te stellen is er de WLTP-test. De Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) is een richtlijn die een wereldwijd geharmoniseerde standaard beschrijft voor de bepaling van voertuigemissies, brandstofverbruik en elektrisch bereik van lichte voertuigen, zoals personenwagens en lichte bedrijfswagens. We zien dat de invoering van WLTP in bijna alle gevallen zorgt voor een hogere BPM dan voorheen met de oude NEDC-test. Indirect zorgt dit voor hogere aanschafprijzen van auto’s.

Marktcorrectie
Door de stijging van verschillen kosten moet de leasebranche zichzelf de vraag te stellen of zij een marktcorrectie wil gaan toepassen. Er zijn op dit moment nog weinig leasemaatschappijen die dit al deden. Het is voor leasemaatschappijen ook een gevoelig onderwerp, waar de meeste liever niet aan willen.

Blijvend populair
Ondanks een hoger prijskaartje voor private lease, blijft een leasemaatschappij het voordeel houden groot in te kunnen kopen. Hierdoor krijgen ze vaak hoge korting op de totale inkoopkosten. Deze korting zie je terug in de leaseprijs van een nieuwe private leaseauto. Wat weer in jouw voordeel is.

Ook alle andere voordelen van private lease blijven overeind, ondanks prijsstijgingen. Hierdoor is het aanschaffen van een auto via private lease nog steeds aantrekkelijk. Zo profiteer je van:

– Duidelijk inzicht in de maandelijkse kosten.
– Je weet precies waar je aan toe bent.
– Je hoeft je niet druk te maken over onderhoudskosten, inruilen of verkopen van je auto.
– Geen zorgen over verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Private lease kan zeer voordelig zijn als je niet direct een groot bedrag voor een nieuwe of tweedehands auto hebt liggen. Met het leasen van een auto geniet je van het gemak dat je leasemaatschappij alle bijkomende zaken, zoals verzekeringen en onderhoud, voor je regelt. Alleen brandstofkosten en boetes zijn voor eigen rekening.

Al met al ziet het ernaar uit dat een prijsstijging voor private lease onvermijdelijk is. Ondanks de stijging zijn er nog steeds de voordelen die een private leaseauto biedt. Dit zal de consument blijven overtuigen van het gemak om een auto via private lease aan te schaffen.

Janet Jones
Nach oben