Leasevergelijker.nl Blog

Waarom de Peugeot 3008 werd verkozen tot beste leaseauto van 2017

Er zijn veel leasemodellen die meedingen naar de prijzen, maar er kan er natuurlijk maar een de beste zijn. Een vakjury koos de Peugeot 3008 als de beste leaseauto van het jaar 2017. De Franse middenklasser volgde daarmee de Skoda Superb op. Waarom is dit nu juist de ideale leasewagen en wat waren de andere genomineerden?

 

Hoe de beste leaseauto wordt gekozen

Leasemaatschappij Alphabet organiseert al sinds 1992 de verkiezing Leaseauto van het Jaar. Een vakjury bestaande uit drie fleetmanagers, vier vakspecialisten van de leasemaatschappij en een autojournalist kiezen uit een longlist met de beste modellen drie genomineerden in elke categorie: Economy, Business, Business+, Executive en Private Lease.

Vervolgens test de vakjury de modellen onder andere op comfort, rijgedrag, wegligging, geluidsniveau en trekkracht van de motor. Daarnaast wordt door onderzoek bekeken hoe milieuvriendelijk de auto’s zijn, welke kosten je er aan kwijt bent en wat de reputatie van de leverancier is. Tot slot mag het publiek online op de genomineerden stemmen. Een combinatie van praktijktesten, bureauonderzoek en de populaire stem bepaalt uiteindelijk wat de beste leaseauto is.

 

De winnaar van 2016: Skoda Superb

Vorig jaar koos de jury voor de Skoda Superb als beste leaseauto van het jaar. Qua ruimte, comfort en wegligging scoorde de Superb ruime voldoendes. Uiteindelijk gaf de prijs-kwaliteitverhouding de doorslag; meer ruimte en een lagere prijs dan de concurrentie.

 

De genomineerde leaseauto’s voor 2017

Ook in 2017 was het een spannende strijd tussen de in totaal vijftien genomineerde auto’s in vijf verschillende klassen. De uiteindelijke winnaar kwam uit het zakelijke segment: de Peugeot 3008. Verder gooiden onder andere de Nissan Micra (Private Lease), Kia Rio (Economy), Opel Insignia (Business+) en BMW5 (Executive) hoge ogen.

 

Waarom de Peugeot 3008 uiteindelijk won

Volgens juryvoorzitter Ivo Lissone bleek de Alfa Romeo Giulia een erg grote fanschare te hebben in het zakelijke segment. Online kreeg dit model veel stemmen. Uit de praktijktesten kwamen echte andere merken naar voren. Zowel de Opel Insignia als de Peugeot 3008 boekte bijzondere resultaten. Uiteindelijk werd die laatste de winnaar.

Lissone: “Overall bleek de Peugeot 3008 de meest verrassende zakelijke leaseauto en scoorde goed op alle fronten; goede afwerking en kwaliteit, veel binnenruimte en gedegen wegligging. Daarnaast is het comfort bij dit model van hoog niveau. Een rechtvaardige winnaar”.

Shercinio Ware
Nach oben