Leasevergelijker.nl Blog

Wat is de beste leaseauto voor 2017?

Welke modellen kun je het beste kiezen als je een leaseauto zoekt in 2017? Natuurlijk verschillen de wensen van persoon tot persoon, maar wij kunnen wel een aantal interessante keuzes voor je op een rij zetten. Ook bespreken we een belangrijke verandering vergeleken met 2016.

Belastingvoordeel hybrides vervalt

In 2016 kreeg je nog een belastingvoordeel voor plug-in hybrides. Je betaalde slechts 15% fiscale bijtelling over deze categorie. Onder andere de Volvo V60 Twin Engine, Volkswagen Golf GTE, Kia Optima PHEV en BMW 330E waren populaire keuzes.

Vanaf 2017 is dit fiscale voordeel komen te vervallen. Je betaalt nu – net als voor andere auto’s – 22% bijtelling. Alleen volledig elektrische auto’s hebben nog een lage bijtelling (4%). Het gevolg hiervan is dat hybrides een stuk minder populaire keuzes zijn als leaseauto in 2017.

Welke leasemodellen zijn populair in 2017?

Wat is dan wel een populaire leaseauto in 2017? Wij hebben een aantal modellen voor je op een rijtje gezet:

Volvo V40

Het Zweedse merk heeft al jaren een naam voor betrouwbaarheid en de Volvo V40 lijkt onder leaserijders een populaire keuze. De modellen in deze reeks zijn ruim, stijlvol – maar, volgens anderen, misschien een tikkeltje saai. In 2016 was dit onder vrouwen zelfs de populairste leaseauto. Omdat de bijtellingsregels voor de Volvo, in tegenstelling tot bij de hybrides – niet zijn veranderd, is deze in 2017 nóg populairder.

Volkswagen e-Golf

De volledige elektrische variant van de evergreen Volkswagen Golf is vanaf mei 2017 verkrijgbaar. Je rijdt er maar liefst 300 kilometer mee op één accu, waardoor het zeker binnen de Randstad een prima keuze is. Daarbij moet wel worden aangetekend dat je rijgedrag invloed heeft op de maximale actieradius.

BMW 5-serie

Voor de succesvolle zakenman of zakenvrouw is er de BMW 5-serie. Het blad Autoweek is vol lof over het interieur van de nieuwe modellen in 2017 (“glimmend hout, prachtig leer, strakke stiksels.”). Ook prijst het magazine hoe comfortabel de BMW 5-serie 520d rijdt, terwijl de auto tegelijkertijd aanzienlijk lichter is dan zijn voorgangers.

Peugeot 308SW

Deze stationwagon van Franse makelij is lekker ruim en in de weekenden past ook de hele familie erin. Zowel in 2015 als 2016 was deze Peugeot een van de populairste leasemodellen. Deze trend zet zich hoogstwaarschijnlijk in 2017 door. De stationwagon wordt onder andere geroemd vanwege zijn sierlijke vormgeving.

Kia Soul EV

Nog een volledig elektrische auto in het rijtje, waarover je in 2017 maar 4 procent bijtelling betaalt. De actieradius van de Kia Soul EV is minder hoog dan bij de Volkswagen e-Golf (212 t.o.v. 300 kilometer), maar je krijgt er wel een heel bijzonder design voor terug.

Wil je meer zien? Je kunt de overige populaire leaseauto’s hier vinden

Shercinio Ware
Nach oben