Leasevergelijker.nl Blog

Wat is de goedkoopste leasemaatschappij?

Waarom zou je te veel betalen voor een leaseauto? Hetzelfde model kost bij de ene leasemaatschappij flink meer dan bij de andere. Handig dus als je weet waar je de beste deals kunt vinden. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: wat is de goedkoopste leasemaatschappij?

Wat bepaalt de prijs van een leaseauto?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een leaseauto bepalen. Dat begint natuurlijk bij de nieuwprijs van het gekozen model. Let daarbij ook op de specifieke uitvoering. Zitten er bijvoorbeeld extra’s bij zoals een automatisch remsysteem of een entertainmentsysteem?

Daarnaast speelt de duur van je leasecontract een belangrijke rol. Een overeenkomst sluit je gewoonlijk tussen de 12 en 60 maanden. Hoe langer je leaset, hoe lager het maandelijkse bedrag dat je betaalt.

Bij de kilometerbundel – het maximaal aantal kilometer dat je per jaar mag rijden – is het weer omgekeerd. Hoe meer kilometer je rijdt, hoe hoger het bedrag dat je maandelijks kwijt bent. Dat komt omdat je auto bij meer gebruik harder slijt en eerder moet worden gerepareerd. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor onderhoud en verzekeringen. Deze kosten berekenen ze natuurlijk aan je door.

Waarom is een leasemaatschappij goedkoper?

Elke leasemaatschappij heeft min of meer dezelfde kosten (zoals hierboven genoemd, plus natuurlijk kosten voor de bedrijfsvoering), maar waarom is de ene leasemaatschappij dan goedkoper dan de ander?

Om te beginnen heb je regelmatig leaseacties. Een aanbieder koopt (soms in samenwerking met een externe partij) groot in om een bepaald model te promoten. Doordat de maatschappij zo groot inkoopt, kan het ook een lagere prijs bedingen die weer wordt doorberekend.

Wil je eenvoudig controleren of er voor een bepaald model een leaseauto is? Kies dan bij LeaseVergelijker een merk en klik vervolgens op de groene knop met ‘acties’. Hier vind je bijvoorbeeld de Audi acties.

Het kan ook zo zijn dat een leasemaatschappij goedkoper lijkt, maar dat eigenlijk niet is. Je vergelijkt bijvoorbeeld een Audi A1 die bij de ene maatschappij 344€ per maand kost en bij de ander 370€.

Controleer dan of alle voorwaarden hetzelfde zijn. Bijvoorbeeld:

  • Hoe hoog is het eigen risico bij schade?
  • Welke schadeverzekering is er afgesloten?
  • Heb je recht op vervangend vervoer bij pech?
  • Wat zijn de voorwaarden bij annulering van het contract?
  • Heeft de maatschappij een keurmerk?

Hoe kan ik de goedkoopste leaseauto vinden?

Er is in Nederland een enorm aanbod aan leaseauto’s. Daar kun je als consument of bedrijf je voordeel mee doen. Maar alle websites zelf afstruinen en prijzen en voorwaarden vergelijken is een tijdrovende klus. Er is niet één goedkoopste leasemaatschappij. Dat hangt net van de actie en het model af. Op het onafhankelijke LeaseVergelijker kun je daarom eenvoudig alle voorwaarden op een rij zetten.

Shercinio Ware
Nach oben